Rugăciune de lăsare în grija lui Dumnezeu

Dumnezeu, ca Cel Care ne-a adus pe toți dintru neființă la ființă, singur știe viața noastră, căile noastre, inima și nevoile noastre. Așa cum spune David în Cartea Psalmilor, Domnul cunoaște toate mai dinainte de a fi, și cunoaște mai ales firea noastră lesne alunecoasă spre păcat:

Rugăciune de Lăsare în Voia lui Dumnezeu

Rugăciune de Lăsare în Voia lui Dumnezeu

„Doamne, cercetatu-m-ai și m-ai cunoscut.
Tu ai cunoscut șederea mea și scularea mea; Tu ai priceput gândurile mele de departe.
Cărarea mea, și firul vieții mele, Tu le-ai cercetate, și toate căile mele mai dinainte le-ai văzut.
Că încă nu este cuvânt pe limba mea, și iată Doamne, Tu le-ai cunoscut pe toate, și pe cele din urmă, și pe cele de demult.
Tu m-ai zidit și ai pus peste mine mâna Ta.” (Psalmul 138 1-5)

Și deși vede căderile noastre cele viitoare, Dumnezeu nu ia de la noi ocrotirea și ajutorul Lui, și nu le lipsește niciodată de harul Lui, ci caută totdeauna cu dragostea Lui nemărginită să ne lumineze mintea, să vindece șchiopătările noastre și să ne întoarcă spre adevărul și poruncile Lui, ca să avem viață întru El.

În fiecare zi trebuie să cerem ajutorul lui Dumnezeu, mai cu seamă dimineața, când ne facem primitorii darului unei noi zile. Îi cerem Domnului să ne însoțească, să ne apere, să ne înțelepțească și să ne ajute să devenim din ce în ce mai buni și mai iubitori, ca prin aceste virtuți să ne asemănăm Lui, și să devenim fii Tatălui ceresc.

Rugăciune de lăsare în grija lui Dumnezeu

Îmi plec genunchii, Dumnezeule, înaintea măreției Tale, și mă plec până la pământ înaintea Ta. Căci fără să fi cerut de la Tine să fiu, m-ai adus la existență. Înainte de a mă fi plămădit în sânul maicii mele, ai cunoscut viața mea învolburată și pornită spre alunecare, dar asta nu Te-a oprit să mă creezi, și să-mi dai toate cele prin care ai cinstit firea noastră, deși știai dinainte răul pe care-l voi face.

Știi bine cererile mele înainte de a le ști eu însumi, precum și rugăciunile mele, înainte de a fi rostite înaintea ta.

Dă-mi, în acest ceas Dumnezeule, toate cele de care știi foarte bine că firea mea ticăloasă duce lipsă în primejdiile de acum. Căci știi bine întristarea sufletului meu, și că tămăduirea lui stă în mâinile Tale. Amin.” (o rugăciune a Sfântului Isaac Sirul)

                                                                                                 *****
Doamne, nu știu ce să-Ți cer. Tu singur știi de ce am eu nevoie. Tu mă iubești mai mult decât mă iubesc eu însumi. Dă-mi mie, robului Tău, să văd ceea ce nu pot să cer pentru mine însumi.

Nu îndrăznesc să cer nici crucea, nici mângâierea. Eu doar stau înaintea Ta. Inima mea îți este deschisă. Tu știi mai bine ce-mi este de folos. Amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.