Psalmul 142 – o rugăciune puternică pentru izbăvirea din necaz

Acest minunat Psalm se găsește în Catisma a 19-a din Psaltire, și este unul din cele mai cunoscute. Se numește de fapt un psalm al priceperii, și a fost scris de Regele David când îl prigonea pe el fiul lui.

Psalmul 104

Psalmul 104

Prin aceste cuvinte minunate, Împăratul David se roagă din adâncul inimii pentru ca Dumnezeu să-l mântuiască de primejdie și de întristarea sufletului. Văzându-și neputința, el cheamă ajutorul Domnului, recunoscând în El pe singurul izbăvitor, care îl poate scoate din necazul care îl împresoară.

Atunci când suntem cuprinși de năpaste și nenorociri, și nu aflăm mângâiere nicăieri, să ne punem nădejdile în Dumnezeu, rugându-ne cu stăruință, și negreșit va trimite ajutorul Lui. Nu după dreptatea noastră ne ajută Dumnezeu, ci după smerenia și strigarea disperată a inimii.

Întru aceasta cunoaștem milostivirea Domnului și nespusa Lui dragoste față de noi. Căci așa cum zice într-un alt Psalm, “nu după păcatele noastre a făcut nouă, nici după fărădelegile noastre a răsplătit nouă. Ci cât este departe cerul de pământ, atât este de mare mila Lui, spre cei ce se tem de El. Pe cât sunt de departe răsăriturile de la apusuri, depărtat-a de la noi fărădelegile noastre. În ce chip miluieşte tatăl pe fii, aşa a miluit Domnul pe cei ce se tem de El. (Psalmul 102)

Psalmul 142

Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru credincioşia Ta, auzi-mă, întru dreptatea Ta.
Să nu intri la judecată cu robul Tău, că nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta.
Vrăjmaşul prigoneşte sufletul meu şi viaţa mea o calcă în picioare; făcutu-m-a să locuiesc în întuneric ca morţii cei din veacuri.
Mâhnit e duhul în mine şi inima mea încremenită înlăuntrul meu.
Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale m-am gândit.
Întins-am către Tine mâinile mele, sufletul meu ca un pământ însetoşat.
Degrab auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu. Nu-ţi întoarce faţa Ta de la mine, ca să nu mă asemăn celor ce se coboară în mormânt.
Fă să aud dimineaţa mila Ta, că la Tine îmi este nădejdea. Arată-mi calea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu.
Scapă-mă de vrăjmaşii mei, că la Tine alerg, Doamne.
Învaţă-mă să fac voia Ta, că Tu eşti Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă povăţuiască la pământul dreptăţii.
Pentru numele Tău, Doamne, dăruieşte-mi viaţă. Întru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu.
Fă bunătate de stârpeşte pe vrăjmaşii mei şi pierde pe toţi cei ce necăjesc sufletul meu, că eu sunt robul Tău.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.