Pentru a ne VINDECA, avem nevoie de un singur lucru: de CREDINȚĂ

Nu orice credință vindecă și mântuiește, ci credința în Dumnezeu, și în Iisus, Fiul lui Dumnezeu, Care a luat asupra Lui bolile și păcatele noastre, arătându-ni-se ca Cel mai bun, milostiv și puternic Doctor al sufletelor și al trupurilor.

Vindecările lui Iisus

Vindecările lui Iisus

Credința este cheia care deschide cerurile și milostivirea lui Dumnezeu.

Femeia cu scurgerea de sânge, care și-a cheltuit toată averea pe la doctori, nimic folosind, gândea în sine că doar dacă s-ar atinge de hainele lui Iisus se va vindeca.

Atât de mare fiind credința ei, îndată ce s-a atins de poala hainei Lui a secat izvorul sângelui ei.

Iată doar un exemplu de vindecare prin credință și rugăciune în taina inimii.

“Și a zis Iisus: Cine este cel ce s-a atins de Mine? Dar toţi tăgăduind, Petru şi ceilalţi care erau cu El, au zis: Învăţătorule, mulţimile Te îmbulzesc şi Te strâmtorează şi Tu zici: Cine este cel ce s-a atins de mine?

Iar Iisus a zis: S-a atins de Mine cineva. Căci am simţit o putere care a ieşit din Mine. Şi, femeia, văzându-se vădită, a venit tremurând şi, căzând înaintea Lui, a spus de faţă cu tot poporul din ce cauză s-a atins de El şi cum s-a tămăduit îndată.

Iar El i-a zis: Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit.”

Iar când Iair, mai marele sinagogii, I-a cerut ajutorul pentru fiica lui de 12 ani pe moarte, Iisus i-a spus: “Nu te teme; crede numai, și se va izbăvi.”

Credința este singura condiție pe care trebuie să o împlinim pentru a ne vindeca, și a atrage puterea lui Dumnezeu.

Pe cei doi orbi, care au venit la El, i-a întrebat, înainte de a-i tămădui:

“Credeti că pot să fac Eu aceasta? Zis-au Lui: Da, Doamne! Atunci S-a atins de ochii lor, zicând: După credința voastră, fie vouă! Și s-au deschis ochii lor.” (Matei 9, 27-30).

În toate cazurile, vindecarea apare ca un rezultat al credinței noastre. Atunci când ne rugăm, ne învață Mântuitorul, trebuie să credem că am și dobândit ceea ce cerem.

Puterea este la Dumnezeu, însă ea poate fi pusă în mișcare doar de credința noastră. “De poți crede”, îi spune Iisus tatălui copilului lunatic, “toate sunt cu putință celui ce crede.” (Marcu 9, 23).

Vindecarea este o conlucrare a credinței noastre cu puterea lui Dumnezeu, și nu un act pur divin. Ea nu implică numai planul fizic, biologic, ci și latura spirituală din om.

Femeia desfrânată, care a spălat cu lacrimi picioarele lui Iisus și le-a șters cu părul capului ei, a primit vindecare sufletească.

Și în cazul ei, credința a fost forța care L-a obligat pe Mântuitorul să o ierte și să o dezlege de păcatele ei „cele multe”. “Credința ta te-a mântuit; mergi în pace”. (Luca 7, 36-50)

Avem de asemenea puse înainte în Sfintele Evanghelii foarte multe cazuri de bolnavi care au fost vindecați de Iisus datorită rugăciunii și credinței altora (paraliticul din Capernaum, femeia cananeancă, fiul lunatec, sutașul roman).

Dumnezeu ascultă și împlinește cererile celor care au dragoste față de semenii lor aflați în suferință, și se roagă pentru ei.

Dumnezeu cunoaște inima noastră mai bine decât oricine. Răbdarea suferinței în tăcere, cu nădejde în ajutorul lui Dumnezeu aduce de asemenea izbăvire.

Putem cerceta în acest sens cazul slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, care de 30 ani aștepta să se vindece, iar Dumnezeu nu a uitat de El.

„Și era acolo un om care era bolnav de treizeci şi opt de ani. Iisus, văzându-l pe acesta zăcând şi, ştiind că este aşa încă de multă vreme, i-a zis: Voieşti să te faci sănătos? Bolnavul I-a răspuns: Doamne, nu am om ca să mă arunce în scăldătoare când se tulbură apa; că, până când vin eu, altul se coboară înaintea mea.

Iisus i-a zis: Scoală-te, ia-ţi patul tău şi umblă. Şi, îndată, omul s-a făcut sănătos şi şi-a luat patul şi umbla.” (Ioan 5, 1-5)

În Sfintele Evenghelii au fost consemnate doar câteva din nenumăratele vindecări minunate săvârșite de Mântuitorul Hristos, pentru ca noi să credem.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.