Rugăciune de seară scurtă, pe care s-o rostești înainte să adormi

 

Rugăciunea de seară este una din cele mai plăcute sufletului, ostenit după o zi de muncă, de ispite și de încercări. Din această stare, de smerenie și de oboseală trupească, omul se apleacă mai ușor spre rugăciune, ca un prunc la sânul maicii sale, căutând mângâiere, sprijin și binecuvântare.

Rugăciune de Seară

Rugăciune de Seară

Sfinții părinți spun că în fiecare seară trebuie să ne facem un bilanț al zilei, să cercetăm faptele și cugetul inimii noastre, și să vedem ce am făcut rău, și ce am făcut bine.

Să cerem iertare pentru cele ce am greșit, cu fapta, cu cuvântul sau cu gândul, și să ne rugăm să ne învrednicească Dumnezeu să sporească în noi lucrarea faptelor bune.

Rugăciune de seară scurtă

Seara, după ce am stins toate luminile, și ne băgăm în pat, să facem o cruce mare pe pernă, și să rostim acest cuvinte, în gând, în șoaptă sau cu glas tare:

Doamne Iisuse Hristoase, în mâinile Tale îți încredințez sufletul meu, Dumnezeul meu. Păzește-mă, binecuvântează-mă, miluiește-mă după mare mila Ta, și după mulțimea îndurărilor Tale, viață veșnică dăruiește-mi.

Îngrădește-mă, acoperă-mă și mă păzește, Doamne, cu puterea cinstitei și de viață purtătoarei Tale Cruci, depărtând de la mine tot răul. Amin.”

 

Concluzie

Este una din cele mai scurte, dar profunde rugăciuni de seară, pe care orice om credincios ar trebui să o învețe și să o rostească înainte de culcare. Ea aduce sufletului nu numai siguranța ocrotirii lui Dumnezeu, a Maicii Domnului și a îngerului păzitor, ci și bucurie sufletească, care vine din dulcea vorbire cu Dumnezeu, și din legătura tainică și nevăzută a inimii cu Ziditorul și făcătorul ei de bine.

Cei care au mai mult timp la dispoziție seara, pot face rugăciunea de seară în variantă mai lungă, cea clasică, regăsită în Micul Ceaslov. Pe aceasta o puteți găsi în acest articol.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.