Rugăciunea de SEARĂ a Sfântului Vasile cel Mare

Ca cei care suntem zidiți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, se cuvine să începem și să încheiem ziua cu o închinăciune și o rugăciune de mulțumire și de cerere către Părintele nostru ceresc, Care ne poartă de grijă în toată vremea și în tot ceasul. Să avem convingerea aceasta că fără El nimic nu poate exista. Pentru o secundă dacă și-ar întoarce fața Lui de la noi, ne-am sfârși. Cu atât mai mult se cade deci să-I aducem mulțumire, slavă, și cinstirea cuvenită.

Rugăciune de Seară

Rugăciune de Seară

Această rugăciune de seară este o variantă scurtă, pentru cei care nu au timpul necesar pentru a rosti rugăciuni lungi. Oricât am fi de obosiți din pricina activităților de peste zi, este recomandat să facem o rugăciune cât de mică, pentru a-i mulțumi astfel lui Dumnezeu pentru ocrotirea și iubirea Lui, pentru darurile Sale, pentru iertarea păcatelor, și pentru mântuirea sufletelor noastre.

Sfântul Vasile cel Mare cuprinde în această scurtă rugăciune de seară atât mulțumirea pentru cele primite de la Dumnezeu, cât și o cerere de ajutor pentru noaptea care vine, și pentru toate zilele vieții noastre.

Rugăciunea de seară a Sfântului Vasile cel Mare

Binecuvântat ești, Stăpâne Atotțiitorule, Care ai luminat ziua cu lumină de soare, și noaptea ai strălucit-o cu raze de foc. Care ne-ai învrednicit a trece lungimea zilei, și a ne apropia de începuturile nopții.

Ascultă rugăciunea noastră, și a tot poporului Tău. Și ne iartă nouă tuturor păcatele noastre cele de voie și cele fără de voie. Primește rugăciunile noastre cele de seară, și trimite mulțimea milei Tale peste moștenirea Ta.

Ocrotește-ne pe noi cu sfinții Tăi îngeri. Întrarmează-ne cu armele dreptății Tale. Îngrădește-ne cu adevărul Tău. Păzește-ne cu puterea Ta.

Mântuiește-ne de toată primejdia și de tot vicleșugul celui potrivnic. Și ne dăruiește și această seară, cu noaptea ce vine și toate zilele vieții noastre, desăvârșit, sfântă, cu pace, fără de păcate, fără sminteală și fără nălucire. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale tuturor sfinților, care Ți-au plăcut Ție din veac, amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.