Mânăstirea Prislop și Mormântul Părintelui Arsenie Boca – Descriere și Localizare

Mânăstirea Prislop a devenit un loc de pelerinaj atât de iubit și căutat, datorită Părintelui Arsenie Boca, cum el însuși a profețit. Deși și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale pământești la Mânăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Biserica Drăgănescu din București, prezența Părintelui Arsenie Boca la Prislop este astăzi una permanentă, în trup și spirit. 

Mânăstirea Prislop și Mormântul Părintelui Arsenie Boca – Descriere și Localizare

Mânăstirea Prislop și Mormântul Părintelui Arsenie Boca – Descriere și Localizare

Mii de oameni vin anual la Prislop, căutând găzduire chiar și pentru câteva clipe sub cel mai frumos adăpost: crucea de la mormântul Părintelui Arsenie Boca de lângă brazi.

Mânăstirea Prislop – Harta – Localizare

Ca să ajungi la Mânăstirea Prislop, să te închini la mormântul Părintelui Arsenie Boca și să săruți crucea sfântă, trebuie să te îndrepți spre țara Hațegului și să găsești satul Silvașu de Sus. Traseul este:

Mânăstirea Prislop este situată la 30 de km de orașul Hunedoara, și 13 km de orașul Hațeg. Odată ajuns în Hunedoara, poți lua un mijloc de transport (autobuz) până în satul Silvașu de Sus, și de aici mai sunt 3 km până la Mânăstirea Prislop care pot fi parcurși pe jos, cu mașina personală sau cu un taxi, întrucât șoseaua este asfaltată.

Hunedoara – Sat Silvașu de Jos – Sat Silvașu de Sus – Mânăstirea Prislop


Călătoria spre mănăstire este nu numai una interioară, care naște multe bucurii în suflet la anticiparea destinației, ci și una plăcută la exterior. Drumul spre Prislop este înfrumusețat de priveliști încântătoare, de o natură variată, cu dealuri verzi, munți înalți (Munții Retezat), orizonturi senine și larg deschise. Se trece mai întâi prin Silvașu de Jos, apoi prin Silvașu de Sus, culminând cu Mânăstirea Prislop.

Mânăstirea Prislop se găsește într-o zonă pitorească aproape unică, amplasată la o înălțime de aproximativ 580 de metri, într-o poieniță înconjurată de vârfurile Munților Poiana Ruscă și de natura variată a pădurilor de foioase și conifere. Curtea mănăstirii, precum și satele aflate mai jos de mănăstire (Silvașu de Sus și Silvașu de Jos) sunt străbătute de pârâiașul Silvaș sau Silvuț.

Mânăstirea Prislop – Vizitare și cazare

Mânăstirea Prislop, cu Hramul Sfântul Ioan Teologul (8 Mai) – Apostolul Iubirii sau Ucenicul iubit de Hristos este deschisă zilnic turiștilor. Nu este percepută taxă de vizitare.

Arsenie Boca Mânăstirea Prislop

Arsenie Boca Mânăstirea Prislop

Prezența Părintelui Arsenie Boca la Prislop

Mitropolitul Ardealului Nicolae Bălan îl strămută pe Părintele Arsenie Boca de la Mânăstirea Sâmbăta de Sus la Mânăstirea Prislop în anul 1948, iar 2 ani mai târziu, când mănăstirea s-a transformat în mănăstire de maici, Părintele  devine stareț. A rămas aici ca duhovnic într-o perioadă cu mari frământări politico-religioase, fiind anchetat și arestat în nenumărate rânduri (1950, 1951, 1953, 1955, 1956).

În anul 1959, comuniștii au risipit obștea Mânăstirii Prislop, iar Părintelui Arsenie Boca i-a fost interzisă activitatea preoțească, fiind torturat în nenumărate rânduri în  închisorile comunistei, supus la munci inumane la Canal și urmărit de Securitate până la sfârșitul vieții.

Cât timp a petrecut la Mânăstirea Prislop, Părintele a sculptat catapeteasma bisericii, a pictat icoane, a reorganizat viața de obște și a executat lucrări de renovare a corpurilor din incinta mănăstirii.

Mormântul Părintelui Arsenie Boca – Descriere și Localizare

Mormântul Părintelui Arsenie Boca – Descriere și Localizare

Mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Prislop

Locul de odihnă al Părintelui Arsenie Boca este căutat de mii de pelerini din întreaga țară. Mormântul Părintelui Arsenie Boca se afla în cimitirul Mânăstirii Prislop, și este unul din cele mai vizitate lăcașuri de sfințenie de pe teritoriul României.

Numele Mânăstirii Prislop este de asemenea legat de Sfântul Ioan de la Prislop, care a sihăstrit în secolul XV-XVI într-o chilie din piatră, pe malul râului Silvaș.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


11 comentarii

  1. Un colt de rai, merita vazut.!!! Parintele Arsene iti transmite o stare emotionala deosebita, te incarci sufleteste..Multumesc parinte Arsene Boca…Amin !!

  2. Va rog mult de tot sa-mi spuneti cum ajung din Pitesti la Minastirea Prislop,nu am masina…….vreu mijloc de transport in comun.Va multumesc

    • Luați tren până în București, apoi tren București-Simeria, apoi tren Simeria-Hunedoara.Din Hunedoara căutați un mijloc de transport până în satul Silvașu de Sus. Întrebați la Casa de Bilete de la Gară cum puteți face legăturile.

  3. ca sa ajungeti din Pitesti la mormantul sfant,in ultima sambata din luna biserica Mavrodolu din centru,BCR,MERGETI ACOLO SI VORBITI,VA UREZ MULT NOROC,ESTE CEVA DE NEDESCRIS,AM FOST SI VOI MERGE ORI DE CATE ORI VOI PUTEA,DOAMNA AJUTA

  4. Faceți tot efortul și mergeți este un loc încărcat cu multă energie pozitiva.

  5. PARINTELE ARSENIE AJUTA LA TOATA LUMEA CARE SE ROAGA LA MORMINTUL LUI. PARINTE TE ROG AJUTA-NE SI IN CONTINUARE . DOAMNE AJUTA SA AJUNGA CAT DE MULTA LUME LA MORMANTUL PARINTELEUI.

  6. cel mai pur si linistit loc unde eu am putut sa ajung.
    Iti multumesc SFINTE PARINTE ARSENIE ,,,ajutama sa ajung iar, ,,iar,,,iar,,,iar,,iar,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  7. SINZIEANU PETRONELA

    Cu ajutorul bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului dar si Duhul sfant al Parintelui care l-am simtit peste tot pe 2,3 ,4 iunie 2015 am vazut un :Colt de Rai :Cel mai frumos si mai mirific loc unde am putut sa ajung la Prislop la Mormantul Sfant al Parintelui Arsenie Boca !Ce emotii am trait si ce si ce bucurii imense am simtit nu se pot descrie in cuvinte ………!Multumesc din inima ca dorinta mea s-a implinit .I-ti multumesc SFINTE PARINTE ARSENIE si cu harul tau sa ma ajuti iar sa sarut Sfanta Cruce si sa ma rog la Sfantul Mormantul Tau !Ajuta -i pe toti oamenii care isi doresc sa ajunga la tine ! Mare este puterea ta DOAMNE ISUSE HRISTOASE !AMIN !

  8. În anul 2013 eram diagnosticata cu o boala crunta . În 2015 aveam nevoie de o suma mare de bani pentru tratament. Nu stiam cum voi face rost de ea. In mai 2015 am reuşit, , cu ajutorul lui Dumnezeu si al Sfantului Parinte Arsenie Boca, sa ajung la Prislop. A fost ceva divin. Nu pot descrie in cuvinte… Cand m-am intors acasa, colegii mei stransesera suma necasara pentru tratament! Acum sunt bine si ma rog sa mai ajung odata la sfănta cruce sa ii multumesc Parintelui Arsenie Boca pentru ajutor!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.