Rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae

Cu toții așteptăm ziua de 6 decembrie pentru a putea bucura inimile celor dragi prin facerea de bine și oferirea de daruri.

Acest obicei a fost încă de la început inspirat de înseși faptele Sfântului Ierarh Nicolae, care a devenit atât de popular și de îndrăgit în rândul sfinților pentru milostivirea sa față de cei săraci și de cei aflați în primejdii și necazuri.

Sfântul Nicolae

În ajunul acestei mari sărbători, sufletele noastre se umplu de căldura Sfântului Duh și cu toții ne simțim mai darnici și mai predispuși la bunătate și dragoste.

Sfântul Ierarh Nicolae ne învață ce înseamnă mila față de cei lipsiți și iubirea pentru aproapele. Chiar dacă nu avem posibilitatea să facem cadouri costisitoare, întotdeauna putem aduce o mângâiere celui de lângă noi printr-un cuvânt bun, printr-un zâmbet, printr-o atitudine pașnică, de iertare și îngăduință.

Scopul este ca acela să simtă căldura gesturilor noastre. Nu ne costă nimic să împărțim iubire și afecțiune. Trebuie doar să renunțăm la egoismul care ne îndeamnă să urmăm doar propriilor noastre interese.

Sfântul Nicolae s-a arătat grabnic ajutător al celor nevoiași, și pe el îl putem ruga să mijlocească pentru plinirea celor de trebuință, precum și pentru curățirea sufletelor și iertarea păcatelor noastre.

Rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae

O, Sfinte Părinte Nicolae, mare făcător de minuni, ocrotitorul și dăruitorul celor nevoiași, pe cei ce cu bună nădejde aleargă la tine, grăbește a-i ajuta.

Sprijinitor fii turmei lui Hristos împotriva lupilor care umblă să o prade, și tot sufletul de creștin păzește-l prin sfintele tale rugăciuni, ca unul ce ești măsura în veac a sfințeniei drept-măritoare.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați ce ședeau în temniță, izbăvindu-i de mânia împăratului și de ascuțișul sabiei, așa mă miluiește și pe mine, care cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul mă aflu în bezna păcatelor, ca să nu cad sub mânia lui Dumnezeu și sub veșnica osândă.

Așa, Sfinte Nicolae, fii reazem puținătății mele, ca la solirile tale să primesc de la Hristos, îndurătorul, viață lină și curată în veacul acesta, iar în veacul de apoi printre cei de-a dreapta lui Dumnezeu să mă număr, cu îngerii și cu sfinții preamărind pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh. Amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.