Consultațiile medicale trebuie să fie „completate” de o întoarcere către Dumnezeu și de rugăciune

O vindecare completă a celor bolnavi nu poate avea loc fără intervenția lui DumnezeuOricâte medicamente am lua, și oricâți medici am vedea, nimic nu folosim dacă nu cerem și ajutorul lui Dumnezeu.

Dumnezeu intervine în viața noastră și aduce izbăvire în necazuri și neputință atunci când și noi ne apropiem de El și arătăm semne de smerenie și pocăință.

Arhimandritul Ioan Krestiankin spunea că medicina și toate soluțiile ei pragmatice sunt lăsate tot de Dumnezeu. Este bine „să urmăm indicațiile medicilor de specialitate, însă fiecare consultație trebuie precedată de o întoarcere către Domnul”.

Acest lucru se poate face prin participarea la Taina Sfântului Maslu și prin primirea Împărtășaniei, spune Părintele.

Nu doar părinții, ci și copiii trebuie să facă acest lucru. În familiile în care există necazuri și încercări grele, este bine să se apeleze cu credință la Tainele Bisericii. Spovedania deasă, Împărtășania cu Trupul și Sângele Domnului, participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și la Sfântul Maslu pot ajuta foarte mult.

Din nefericire, copiii suferă astăzi foarte mult din cauza nelegiuirilor părinților lor. Ca să alungăm ispitele și încercările care vin asupra noastră, trebuie să ne punem viața în rânduială.

Să îndepărtăm din viața noastră păcatele, renunțăm la vicii, să participăm activ la viața Bisericii. „Este necesar ca toți membrii familiei să fie botezați, iar căsătoria să fie binecuvântată prin Taina Sfintei Cununii”.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Arhimandrit Ioan Krestiankin, Povățuiri pe Drumul Crucii, Editura de Suflet, București, 2013, p. 231

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.