Rugăciune pentru dobândirea RĂBDĂRII

Despre virtutea răbdării, Sfinții Părinți au spus multe cuvinte frumoase. Cel ce rabdă îndelung, totdeauna este vesel și bucuros, zice Sfântul Efrem Sirul.

Răbdarea este aducătoare de multă pace și liniște, și este modul prin care putem birui cu adevărat necazurile și ispitele care vin asupra noastră.

Rugăciune pentru dobândirea răbdării

De multe ori, necazurile sunt trimise de la Dumnezeu ca să învățăm răbdarea, să ne smerim sufletul și să ajungem la supunere totală față de poruncile lui Dumnezeu.

Necazurile sunt un prilej bun pentru a medita mai mult cu privire la viața noastră, la greșelile noastre, la învățătura lui Dumnezeu. Dacă nu ieșim din ele cu lecția învățată, nu ne-au fost de nici un folos.

Doar cel care rabdă îndelung poate birui orice răutate, orice încercare din viața lui. Iar răbdarea se câștigă prin multă osteneală, dar mai ales prin nădejdea și credința în mila lui Dumnezeu. Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că doar cel care nădăjduiește poate răbda.

Exemplu și modelul nostru cel mai bun pentru dobândirea răbdării este Însuși Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. El a răbdat de la păcătoși cuvinte de ocară, învinovățire nedrepte, bătăi, scuipări, biciuiri și moarte pe cruce.

Prin cuvintele Sale – „Părinte, iartă-le lor, că nu știu ce fac (Luca 23, 34), ne arată pildă de îndelungă răbdare, iertare și dragoste mai presus de fire.

Rugăciune pentru dobândirea răbdării

Doamne, Dumnezeul nostru, Care ai răbdat prigonirile, batjocurile şi chiar moartea pe cruce pentru mântuirea noastră, Cel ce ai spus că „prin răbdarea voastră veţi dobândi sufletele voastre”, arată-mi mie, păcătosului, milele Tale cele bogate şi dăruieşte-mi duhul răbdării, ca sufletul meu cel încercat să dobândească alinare.

Vezi deznădejdea care mă ispiteşte, vezi încercarea prin care trec şi ajută-mă să ies din ea curăţit de păcate şi pregătit să-Ţi slujesc în toate zilele vieţii mele, şi să slăvesc Numele Tău cel sfânt, cântând împreună cu toţi îngerii şi sfinţii: Aliluia!

Domnul este luminarea mea şi Mântuitorul meu, de cine mă voi teme? Domnul este sprijinitorul vieţii mele, de cine mă voi înfricoşa? Iubi-Te-voi, Doamne, vârtutea mea! Domnul este în¬tărirea mea şi scăparea mea şi izbăvitorul meu. Domnul este ajutorul meu şi voi nădăjdui întru El: Apărătorul meu şi puterea mântuirii mele şi sprijinitorul meu. Amin.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.