Nici o rugăciune pe care o faci pentru cineva drag nu se pierde. Dumnezeu îl va ajuta atunci când se va afla într-o situație grea

Rugăciunile pe care le facem pentru semenii noștri izvorăsc dintr-o inimă plină de iubire, care dorește binele tuturor. Sfinții se rugau neîncetat pentru toată lumea, chiar și pentru cei necunoscuți, și pentru oamenii cei căzuți.

Sfântul Siluan Athonitul spunea că a te ruga pentru cineva înseamnă a-ți vărsa sângele pentru el. Atât de mare este nevoința rugăciunii pentru aproapele.

El se ruga și pentru cei pe care nu îi cunoștea, și pentru cei care încă nu se născuseră, și pentru cei din iad, pentru ca Dumnezeu să-i mântuiască pe toți și să le dea darul Sfântului Duh. Poate că și noi, cei de azi, ne aflăm printre cei miluiți de Domnului pentru rugăciunile acestui mare nevoitor al vremii noastre.

Părintele Efrem Katunakiotul, ucenicul Starețului Iosif Isihastul din Muntele Athos spunea:

Nici o rugăciune pe care o faci pentru cineva drag nu se pierde. Dumnezeu îl va ajuta atunci când se va afla într-o situație grea.

Rugăciunea nu numai că ajută, dar poate să scoată chiar și un suflet din iad. Atâta putere are rugăciunea!

Dumnezeu se bucură de cei care au obiceiul să se roage pentru semenilor noștri, dar mai ales pentru cei care îi năpăstuiesc. El primește rugile noastre, și când este de folos, intervine în viața celor pentru care ne-am rugat, izbăvindu-i din felurite ispite, necazuri sau încercări.

Părintele Porfirie zicea:

„Când aveți o iubire mare, iar această iubire vă mișcă spre rugăciune, atunci valurile iubirii voastre merg și-l influențează pe cel pentru care vă rugați; creați în jurul lui un scut de apărare și-l înrâuriți, îl călăuziți spre bine. Văzând strădania voastră, Dumnezeu vă dă har bogat și vouă, și aceluia.“

Nu trebuie să ne întristăm și să deznădăjduim când vedem că lucrurile nu merg cum trebuie, că ceilalți nu sunt buni. Ci trebuie să ne dăruim rugăciunii, pentru că Dumnezeu pe toate le poate cu harul Său.

Ne putem ruga simplu pentru aproapele nostru: „Doamne, miluiește-l pe cutare, luminează-i mintea, apropie-l de Tine și de Biserică, dăruiește-i ce-i este de folos, ajută-l să se mântuiască, să biruiască ispitele, să se vindece de patimi.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]