Când stați de vă rugați, IERTAȚI orice aveți împotriva cuiva

„Iar când stați de vă rugați, iertați orice aveți împotriva cuiva, ca și Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte vouă greșelile voastre”.

Dumnezeu a „condiționat” iertarea păcatelor noastre de capacitatea noastră de a ierta semenilor noștri greșelile lor.

Că de nu iertați voi, nici Tatăl vostru Cel din ceruri nu vă va ierta greșelile voastre.” (Marcu 11, 25, 26)

Dumnezeu este iubire, spune Sfântul Ioan Evanghelistul, și ne-a lăsat iubirea ca poruncă. Toate poruncile lui Dumnezeu sunt întemeiate pe iubire.

Chiar dacă sunt numite porunci, învățăturile Mântuitorului au menirea de a ne feri de spinii urii și ai păcatului și de a ne ajuta să dobândim dragostea în inima noastră pentru a o putea dărui și celorlalți.

Poruncile Mântuitorului trebuie tratate cu toată seriozitate și împlinite întocmai în viața noastră de toate zilele:

Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni, și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. Căci dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea?” (Matei 5, 44-46).

Chiar dacă societatea în care trăim cultivă spiritul de competiție și egoismul, noi trebuie să ținem cont de cuvântul Mântuitorului, Care ne îndeamnă la iubire, la conciliere, la smerenie și la îngăduință, bunătate și blândețe.

Sfântul Apostol Pavel ne îndeamnă să nu ne asemănăm chipului acestui veac. „Ci să vă schimbați prin înnoirea minții, ca să deosebiți care este voia lui Dumnezeu, ce este bun și plăcut și desăvârșit”. (Romani 12, 2)

Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul cu binele (Romani 12, 21). În iubire frățească, unii pe alții iubiți-vă; în cinste, unii altora dați-vă întâietate (Romani 12, 10). Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc, binecuvântați-I și nu-i blestemați. (Romani 12, 14).

Dragostea noastră să fie lumina care luminează lumea, pentru ca oamenii să-L cunoască pe Dumnezeu și să se întoarcă la El:

Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. (Matei 5, 16)

Nu răsplătiți nimănui răul cu rău. Purtați grijă de cele bune înaintea oamenilor. Dacă se poate, pe cât stă în puterea voastră, trăiți în bună pace cu toți oamenii.

Dacă vrăjmașul tău este flămând, dă-i de mâncare; dacă îi este sete, dă-i să bea, căci, făcând acestea, vei grămădi cărbuni de foc pe capul lui”. (Romani 12, 17-20).

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]