Rugăciune către Mântuitorul, pentru ieșirea din necazuri

„Cheamă-Mă în ziua necazului, și te voi izbăvi, și Mă vei preaslăvi”, zice în Cartea Psalmilor (Ps. 49, 15). Iar în alt loc spune: „Dumnezeu este scăparea și puterea noastră, ajutor întru necazurile ce ne împresoară” (Ps. 45, 1).

Dând crezare acestor cuvinte, insuflate de Duhul Sfânt și transmise nouă prin graiurile proorocilor Vechiului Testament, nu ne rămâne decât să ridicăm mâinile la rugăciune și să cerem de la Dumnezeu slobozire din necazurile ce ne cuprind.

Rugăciune Pentru Ieșirea din Necazuri

Rugându-ne în vremea necazurilor vom primi de la Dumnezeu nu numai mângâiere, ci și luminare și înțelepciune. Domnul va descoperi în taina inimii pricina pentru care suferim, și ne va dărui înțelegere duhovnicească.

Sfântul Marcu Ascetul vorbește foarte frumos despre aceasta, zicând:

„Cel ce socotește necazurile venite dinafară ca aduse de dreptatea lui Dumnezeu, acela, căutând pe Domnul, a aflat deodată cu dreptatea Lui și cunoștința. Răbdarea necazurilor e semnul cunoștinței adevărate.

Acela care se împotrivește necazurilor, se războiește fără să știe cu porunca lui Dumnezeu. Iar cel ce rabdă necazurile cu inima bună și este mulțumitor, va crește în virtute și va dobândi mântuirea sufletului.

Suferințele sunt un semn al milei lui Dumnezeu, spune Sfântul Marcu Ascetul, iar Sfântul Clement Alexandrinul numește certarea sau mustrarea (adică necazurile) o doctorie a iubirii lui Dumnezeu față de oameni. Necazurile și durerile atrag la pocăință pe cel ce le rabdă și izbăvesc de chinurile veșnice, spune Sfântul Marcu Ascetul.

Rugăciune către Mântuitorul pentru ieșirea din necazuri

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, nu suntem vrednici de milele Tale, dar îndrăznim să Te rugăm să primești și puțin noastră rugăciune, precum ai primit oarecând cei doi bani ai văduvei, și să alungi de la noi tulburarea care ne-a cuprins.

Doamne viforul necazurilor se ridică asupra noastră, și au intrat ape până la sufletele noastre, dar întru Tine este toată nădejdea noastră! Tu cunoști pricina răului care ne apasă. La Tine perii capetelor noastre sunt numărați.

La Tine scăpăm, și pe Tine Te rugăm, să depărtezi de la noi orice rău pierzător de suflet, și să ne ajuți să biruim toate ispitele care ne învăluie!

Tu ești întărirea, scăparea și izbăvitorul nostru, Hristoase Dumnezeule, și Ție slavă și mulțumire pentru toate Îți înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.