Rugăciunea Sfintei Cruci

Diavolii se tem cel mai mult de trei lucruri pe care creștinii le au: unul pe care-l poartă la gât (care este Sfânta Cruce), unul cu care se scaldă în Biserică (adică Sfântul Botez) și altul pe care îl mănâncă la Liturghie (anume Sfânta Împărtășanie).

Pe acestea le-a aflat fericitul Ioan Bostrinul de la patru femei demonizate care au venit la dânsul, și care spuneau multe.

Sfanta Cruce

Sfânta Cruce este arma și păzitoarea creștinilor, este semnul cu care Dumnezeu a biruit pe diavol și toată stăpânirea iadului asupra celor drepți. Sfinții au tămăduit pe mulți bolnavi cu trupul și cu sufletul prin însemnarea lor cu semnul Crucii.

Noi înșine ne însemnăm cu acest semn biruitor atunci când trecem prin fața unei Biserici (în semn de închinare înaintea altarului Domnului), când pornim la drum, când ne așezăm și ne ridicăm de la masă, când începem sau sfârșim o lucrare a noastră zilnică, atunci când ne facem rugăciunile rânduite și în multe alte situații.

Sfânta Cruce este altarul pe care Mântuitorul Hristos S-a jertfit pe Sine ca să ne mântuiască pe noi. Prin acest semn ne închinăm în numele Preasfintei Treimi, mărturisim credința noastră în Dumnezeu și întărim rugăciunea noastră, fie de cerere, fie de slavă sau laudă adusă lui Dumnezeu.

Sfinții Părinți spun despre cruce că aceasta are trei semnificații: obiect sfânt, semn de închinare și cale de urmat. Domnul a zis: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mie urmeze Mie. (Luca 9, 23).

Rugăciunea Sfintei Cruci

Această rugăciune se găsește la sfârșitul rugăciunilor de seară, cu această mențiune înainte: Apoi să-ți săruți crucea și să faci semnul sfintei cruci pe locul unde vrei să te culci, de la cap până la picioare, așijderea și spre toate laturile, grăind:

Să se scoale Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui, și să fugă de la fața Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de fața focului, așa să piardă demonii de la fața celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii, zicând:

Bucură-te, preacinstită și de viață făcătoare Cruce a Domnului, care gonești demonii cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorât la iad și a călcat puterea diavolului, și te-a dăruit nouă pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrăjmașul.

O, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi mie cu Sfânta Fecioară Născătoare de Dumnezeu și cu toți sfinții, în veci. Amin.”

După rostirea acestei rugăciuni, ne însemnăm pe noi înșine cu semnul crucii și adormim având rugăciunea pe buze, cugetând la ziua Judecății și cum vom sta înaintea lui Dumnezeu.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]