Ulei de GERMENI de PORUMB – proprietăți, beneficii, tratamente miraculoase

Uleiul de germeni de porumb a crescut în popularitate în ultima perioadă, ca un ulei sănătos pentru gătit, datorită punctului de ardere foarte mare. Dincolo de acest avantaj, uleiul de germeni de porumb este un adevărat medicament pentru diabetici, pentru cei cu colesterolul mare, cu boli cardiovasculare sau cu imunitatea scăzută.

Ulei de Germeni de Porumb

Ulei de Germeni de Porumb

Ulei de germeni de porumb:  proprietăți

Acest ulei conține Vitamina E (un antioxidant puternic) în cantități foarte mari, precum și Vitamina B, C, D, K și caroten, potasiu, calciu, fier, magneziu, seleniu, fosfor, și o mulțime de acizi (acid salicic, linoleic, linolenic, oleic, palmitic, stearic, arahic și lignoceric).

Este recomandat în mod special în dieta diabeticilor, a celor care suferă de hipercolesterolemie (colesterol mare), cardiopatie ischemică, arterită sau probleme digestive.

Beneficii

– Scade colesterolul
– Întărește imunitatea
– Crește rezistența corpului la bolile infecțioase
– Încetinește procesul de îmbătrânire
– Reglează hormonii tiroidieni
– Ajută la drenarea căilor biliare
– Întărește sistemul muscular
– Previne și ajută în tromboflebită, atrofie musculară
– Ameliorează durerile generate de cardiopatie ischemică sau arterită
– Redă elasticitatea vaselor de sânge
– Ajută la absorbția calciului și la creșterea oaselor la copii

Administrare și tratamente

Pentru toate cazurile descrise la rubrica de beneficii, se iau câte 2 linguri de ulei de germeni de porumb (presat la rece) pe zi – prima lingură la 15 minute după trezire, iar a doua lingură cu 15 minute înainte de culcare. Cura cu ulei de porumb durează 3 luni, și se poate prelungi la nevoie până la 4 luni, pentru rezultatele dorite.

Psoriazis. Se ung petele uscate sau solzoase cauzate de psoriazis cu ulei de germeni de porumb, de 3-4 ori pe zi, până la vindecarea completă.

Umflături ale buzelor, frunții (edem angionervos). Se ia câte 1 lingură de ulei de porumb dimineața pe stomacul gol, iar dacă problema este frecventă, luați câte 1 lingură de 3 ori pe zi, înainte de masă. Cura durează 15-20 de zile.

Mătreață, păr lipsit de strălucire. Pentru combaterea mătreții și dobândirea unui păr lucios, încălziți puțin ulei de porumb și frecați scalpul pe toată suprafața, apoi întindeți pe păr. Înfășurați capul într-un prosop înmuiat în apă caldă și stors. Lăsați să acționeze câteva ore, sau peste noapte. Acest procedeu se repetă de 5-6 ori în 10-15 zile.

Uleiul de germeni de porumb se găsește la magazinele naturiste, sau în supermarketuri.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. trebuie inercat ..multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.