ULEIUL de SUNĂTOARE ajută la tratarea GASTRITEI HIPERACIDE și a altor afecțiuni gastrice și hepato-biliare

Sunătoarea este o plantă medicinală de excepție. Cei mai mulți dintre noi o asociem cu tratarea stărilor sufletești negative (depresie, anxietate, tensiune), însă efectele sale tămăduitoare merg mult mai departe de sistemul nervos.

Pe lângă suportul pe care îl oferă la nivel emoțional, sunătoarea ajută inclusiv la ameliorarea tensiunii și durerilor fizice (sciatică, dureri musculare, atrofia țesuturilor nervoase, nevralgii, traume la nivel cerebral și al coloanei vertebrale, leziuni nervoase).

Sunătoarea este și antispasmodică. Ajută la reducerea spasmelor musculare la nivelul plămânilor, colonului și a tractului reproductiv. Totodată, calmează durerea cauzată de spasmele digestive, crampele menstruale și tusea spasmodică

Reduce tensiunea mușchilor suprasolicitați de la nivelul gâtului, umărului și spatelui.

Uleiul de sunătoare este un remediu natural valoros pentru farmacia casei. Acesta poate fi folosit atât pentru afecțiunile externe – răni, tăieturi, julituri, arsuri, înțepături de insecte, luxații, hemoroizi și varice, datorită efectelor cicatrizante și dezinfectante, cât și pentru tratarea afecțiunilor gastrice, intestinale, hepatice și biliare, dacă este administrat intern.

Un produs foarte bun atât pentru uzul extern cât și pentru cel intern este uleiul de sunătoare de la Nera Plant. Acesta a fost obținut de maicile de la Mănăstirea Nera prin macerarea florilor sunătoare în ulei de floarea-soarelui presat la rece.

Poate fi folosit în numeroase afecțiuni interne și externe:

– gastrită hiperacidă
– ulcer gastric
– boli hepatice și biliare
– depresie
– dismenoree
– hemoragii interne și externe
– răni
– arsuri
– hematoame
– entorse, luxații
– herpes
– zoster
– hemoroizi
– dureri reumatice

Sunătoarea stimulează digestia, funcția ficatului și a bilei. Uleiul de sunătoare poate fi folosit ca adjuvant în colecistită, dischinezie biliară, hiperaciditate gastrică, bilă leneșă, afecțiuni hepatice.

_________________________________________________________________________________________________________

Mod de utilizare

Uleiul de sunătoare Nera Plant este comercializat într-o sticlă de 250 ml, care costă 15,75 lei. Poate fi comandat de pe site-ul neraplant.

Ppoate fi folosit ca un ulei alimentar, la salate, mâncăruri preparate termic și produse de panificație.

În scop terapeutic, poate fi administrat ca atare, cât 1 linguriță, de 2-3 ori pe zi pentru adulți și câte ½ linguriță, de 2 ori pe zi pentru copii. Se administrează înaintea meselor.

_________________________________________________________________________________________________________

Precauții și contraindicații

Atenție, preparatele pe bază de sunătoare nu trebuie folosite înainte de expunerea prelungită la soare.

Persoanele cu boli hepatice și psihice grave trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a începe un tratament cu sunătoare.

Sunătoarea nu trebuie folosită cu 5 zile înainte de o operație la care se folosește anestezia.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: The herbal Academy, ST. JOHN’S WORT: NOT JUST FOR DEPRESSION: https://theherbalacademy.com/st-johns-wort-not-just-depression/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.