Semințele de pepene – bogate în proteine și minerale

Nu doar miezul suculent, ci și coaja și semințele pepenelui verde sunt comestibile și bogate în nutrienți.

În unele zone din lume, semințele de pepene prăjite sunt servite ca atare, iar coaja murată de pepene (crescut organic) reprezintă o adevărată tradiție culinară.

 ♣ Minerale 

Semințele de pepene abundă în minerale. Magneziul este prezent într-o surprinzător foarte mare.

O ceașcă de semințe uscate de pepene ne oferă circa 556 mg de magneziu, adică 139% din cantitatea recomandată zilnic.

Conform Institutelor Naționale de Sănătate, magneziul ajută la reglarea tensiunii arteriale și a metabolismului carbohidraților, acest lucru având totodată un efect benefic asupra nivelului de zahăr din sânge.

Alte minerale importante regăsite în semințele de pepene verde sunt: fosforul, fierul, potasiu, zincul, cuprul, manganul și sodiul.

Un studiu a arătat că fierul și zincul din semințele de pepene sunt au o biodisponibilitate foarte mare (85%-90%).

Adică sunt absorbite în organism în cantitate mare și suficient de rapid pentru a fi eficiente.

 ♣ Proteine 

Consumând câteva felii de pepene verde cu tot cu semințe vom extrage o cantitate valoroasă de proteine.

Proteinele din semințele de pepene conțin câțiva aminoacizi importanți, precum triptofan, lizină, acid glutamic și arginină – importantă pentru sistemul nervos, cardiovascular și hepatic.

Studiile au arătat că arginina ajută la reglarea tensiunii arteriale și la tratarea bolilor coronariene.

 ♣ Vitamine B 

Vitaminele B predominante în semințele de pepene sunt acidul folic (B9) și B3, urmate de B1, B2, B5 și B6. Niacina (vitamina B3) este importantă pentru menținerea sănătății sistemului nervos și digestiv și a pielii.

Societatea Americană a Cancerului raportează că vitaminele B sunt necesare pentru transformarea alimentelor în energie și alte funcții importante ale corpului.

 ♣ Grăsimi 

Cel mai surprinzător lucru la semințele de pepene este cantitatea relativ mare de grăsimi pe care acestea o conțin.

O ceașcă de semințe de pepene uscate furnizează 51 g de grăsimi, dintre care 11 g sunt grăsimi saturate, iar celelalte sunt grăsimi mononesaturate, polinesaturate și acizi grași esențiali Omega-6.

Asociația Americană a Inimii susține că aceste tipuri de grăsimi reduc colesterolul sangvin și ajută la reglarea tensiunii arteriale.

În țările asiatice, semințele de pepene uscate sunt coapte în cuptor și servite ca gustare, sau sunt măcinate sub formă de cereale sau făină, folosită ulterior la pâine.

Surse articol:

http://www.whfoods.com/genpage.php/genpage.php?tname=foodspice&dbid=31
http://www.livestrong.com/article/24243-health-benefits-watermelon-seeds/
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3147/2

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. semintele de pepene o placuta amintire care nu mai poate sa fie indeplinita ori cum pepenii au ajuns ca si oameni evlaviosi sint din ce in ce mai putini

  2. Multumim,molti nu le cunosc proprietatile,si celor care le-am spus radeau, !!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.