Corcodușele sunt foarte sănătoase și bune pentru slăbit

Din pleiada de prune care cresc pe plaiurile noastre românești, corcodușele sunt fără îndoială unul din cele mai populare soiuri.

Îl întâlnim chiar și la marginea drumurilor, cu fructe în diverse culori și arome: galben, roșu, portocaliu, dulce, acre, parfumate.

Corcodușele sunt foarte sănătoase și bune pentru slăbit

Corcodușele sunt foarte sănătoase și bune pentru slăbit

Corcodușe – proprietăți

La fel ca și prunele mari, corcodușele conțin foarte multă vitamina C, vitamina A, și aproape toate vitaminele din complexul B.

Abundă în minerale esențiale: magneziu, calciu, fier, fosfor, potasiu. Corcodușele sunt de asemenea o sursă impresionantă de proteine, fibre și antioxidanți.

Aparent banale și lipsite de strălucire, corcodușele sunt fructe cu proprietăți terapeutice puternice. Pot ajuta la întărirea imunității, prevenirea bolilor și combaterea infecțiilor.

Corcodușele verzi, sunt recomandate mai ales pentru persoanele care se simt mereu obosite, anemice sau lipsite de vlagă.

Inclusiv copiii care nu au poftă de mâncare le pot consuma cu succes.

Recomandări terapeutice

– stimulează vindecarea afecțiunilor respiratorii
– ajută la tratarea avitaminozelor
– întăresc funcția sistemului digestiv
– contribuie la formarea oaselor la copii
– ajută la întărirea oaselor la adulți
– combat stresul, oboseala cronică
– cresc nivelul de energie a corpului
– stimulează activitatea cardiacă
– susțin buna funcționare a sistemului nervos (clamare, relaxare)
– ajută la pierderea în greutate

Sucul de corcodușe – bun pentru slăbit și detoxifiere

La fel ca și pepenele, castraveții și alte fructe, corcodușele conțin apă în proporție de 90%.

Din acest mortiv sunt foarte bune pentru curele de slăbire. Dulci-acrișoare, răcoritoare și sărace în calorii, corcodușele accelerează metabolismul .

Stimulează arderea grăsimilor, ajută la eliminarea toxinelor și au un efect purgativ.

Pot fi consumate inclusiv de diabetici, întrucât conțin sub 10% zahăr.

Se poate bea câte 1 pahar de suc de corcodușe proaspăt obținut, de 3 ori pe zi, înainte de masă. O cură de slăbire cu suc de corcodușe durează 2 săptămâni.

Ca beneficii suplimentare, sucul de corcodușe întărește corpul și crește aportul de vitamine și minerale. Datorită gustului acrișor, sucul de corcodușe se poate folosi și la acrirea ciorbelor.

Dacă nu vă plac crude, le puteți prepara sub formă de compot sau dulceață. Însă maximul de substanțe nutritive se extrage atunci când le consumăm crude, proaspete.

Contraindicații

Corcodușele pot crește aciditatea stomacului, de aceea nu sunt indicate persoanelor care suferă de ulcer gastro-duodenal, gastrită sau hiperaciditate gastrică.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.