PASTILE odorizante și dezinfectante pentru TOALETĂ, din BICARBONAT (rețetă video)

Vă prezentăm o rețetă interesantă de bombe efervescente pentru toaletă, simplă și de efect, pe care puteți încerca acasă. Aveți nevoie de 3 ingrediente principale: bicarbonat de sodiu, sare de lămâie și apă oxigenată.

În unele rețete se folosește apă simplă în loc de apă oxigenată. De asemenea, puteți omite oțetul, dacă nu vă place mirosul.

Cu toate acestea, asemenea bicarbonatului de sodiu, este eficient în curățare și dezinfectare.

Utilitatea acestor pastile constă în capacitatea lor de a îndepărta mirosurile neplăcute din baie și de a curăța closetul. Bicarbonatul de sodiu curăță, albește și absoarbe mirosurile urâte, apa oxigenată dezinfectează în mod natural, sarea de lămâie îndepărtează murdăria și petele de apă dură, iar uleiurile esențiale adaugă un parfum plăcut.

Pastile pentru toaletă – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de bicarbonat de sodiu
• ¼ cană de sare de lămâie (acid citric)
• 1 lingură de apă oxigenată
• ¼ linguriță de oțet alb
• 30 de picături de uleiuri esențial (unul singur sau o combinație)

Metodă

Pentru prepararea acestui produs trebuie să folosiți un bol de sticlă, deoarece recipientele de plastic se vor strica. Apa oxigenată arde va materialul.

Puneți așadar bicarbonatul de sodiu într-un bol de sticlă. Adăugați sarea de lămâie și amestecați bine.

Separat, amestecați apa oxigenată cu oțetul și turnați soluția obținută treptat (face spumă) în bolul cu bicarbonat și sare de lămâie, amestecând continuu.

Adăugați apoi uleiurile esențiale și omogenizați. Noi am folosit câte 10 picături de ulei esențial de lămâie, scorțișoară și salvie. Puteți folosi și alte tipuri (tea tree, portocală, mentă etc).

Trebuie să obțineți o compoziție nisipoasă. Nu trebuie să fie prea umedă, ci asemănătoare granulelor de nisip, sfărâmicioase.

Pentru a obține pastilele, puteți folosi o formă de silicon sau tăvița pentru cuburi de gheață a congelatorului.

Dacă nu aveți nici una nici alta, puteți modela în palme compoziția în biluțe, pe care să le așezați pe o tavă așternută cu o hârtie de copt. Lăsați pastilele să se usuce circa 2 ore, sau peste noapte.


După ce modelați pastilele, acestea vor fi încă spumoase. Așteptați circa o oră, apoi presați-le ușor pentru a sparge toate bulele formate și lăsați-le să se usuce complet.

După ce s-au uscat, se depozitează într-un borcan și se păstrează în baie. Se pune câte o pastilă în WC, la nevoie. Întrucât sunt efervescente, se vor dizolva rapid.

rețeta video:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]