BALSAM de buze natural pentru HERPES (rețetă)

Acest remediu 100% natural se prepară foarte ușor, și poate fi păstrat timp îndelungat în farmacia casei, pentru a-l folosi la nevoie.

Ingredientul-cheie al acestei rețete este roinița (Melissa officianalis) – cunoscută în popor și sub numele de melisă. Această plantă a demonstrat proprietăți antivirale remarcabile.

Balsam de Buze Herpes

Planta are efecte antivirale directe asupra virusului. Conține mai mulți compuși cu proprietăți antivirale, inclusiv acid rozmarinic, acid fenolic și flavonoide.

Un studiu din 2008 a arătat că uleiul de roinița inhibă formarea herpesului de tip 1 și 2 în proporție de 98%, dacă este aplicată înainte ca virusul să infecteze celulele. Totodata, aceasta reduce cu 50% timpul necesar vindecării.

Roinița este de asemenea utilă împotriva simptomelor de stres asociat cu herpesPoate fi folosită și sub formă de ceai, consumat intern, câteva căni pe zi sau aplicat local, cu un tampon curat.

____________________________________________________________________________________________________

Balsam pentru herpes – rețetă

Ingrediente

• 1 lingură de unt de shea sau de cacao
• 1 lingură de ceară de albine
• 10 picături de ulei esențial de lămâie
• 7 picături de ulei esențial de tea tree (arbore de ceai)
• 6 picături de ulei esențial de roiniță
• 3 picături de ulei esențial de eucalipt
• 2 linguri de ulei de măsline simplu sau infuzat cu roiniță

Preparare

Mai întâi, trebuie să pregătiți uleiul de roiniță. Pentru aceasta, umpleți un borcan de sticlă pe trei sferturi cu roiniță uscată. Turnați ulei de măsline, cât să depășească plantele cu 5 cm.

Închideți borcanul ermetic și lăsați plantele la infuzat în ulei 2 săptămâni, apoi strecurați.

Dacă vă grăbiți, puteți apela la o metoda bain-marie. Puneți borcanul cu ulei și plante într-o oală cu apă (așezând un prosop pe fundul vasului). Nivelul apei nu trebuie să depășească nivelul capacului.

Așezați oala pe aragaz la foc mic, lăsând apa să fiarbă. Uleiul trebuie să stea în apa care fierbe cel puțin 4-5 ore, preferabil 72 de ore (3 zile). Puteți folosi în acest scop un vas crockpot (slow-cook).

Uleiul este gata când a căpătat o culoare închisă și un miros de plante.

Pentru a pregăti balsamul de buze, puneți 2 linguri de ulei infuzat cu roiniță, ceara și untul de cacao într-un borcan. Așezați borcanul într-o oală cu apă care fierbe. Amestecați până se topește ceara și untul.

Luați vasul de pe foc, amestecați și adăugați uleiurile esențiale. Amestecați pentru omogenizare și turnați compoziția în recipiente de balsam sau în cutiuțe mici. Lăsați compoziția să se răcească de tot, pentru a se solidifica, apoi puneți capacele. Etichetați cu numele și data preparării produsului.

La primele semne de apariție a unui herpes în jurul gurii, aplicați acest remediu.

Acest balsam poate fi folosit și ca balsam hidratant pentru îngrijirea buzelor crăpate sau uscate.

O altă rețetă, mai simplă: 3 linguri de ulei de măsline (infuzat cu roiniță), 1 lingură de ceară de albine, 1 lingură de unt de shea sau de cacao și 5-10 picături de ulei esențial. Din aceste cantități ies circa 5-7 balsamuri. 

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Annie’s Place, Cold Sore Balm: http://www.anniesplacetolearn.com/blog/cold-sore-balm

2. Schnitzler P., Schuhmacher A, Astani A, Reichling J., Melissa officinalis oil affects infectivity of enveloped herpesviruses, Phytomedicine, 2008: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18693101

3. LIVE STRONG, How to Use Lemon Balm for Herpes: http://www.livestrong.com/article/105847-use-lemon-balm-herpes/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.