SPRAY de MENTĂ pentru TUSE, DURERI în GÂT, HALENĂ (rețetă)

Această rețetă este concepută după rețeta originală a renumitei botaniste Rosemary Gladstar. Este un remediu foarte bun de avut în casă pe perioada iernii în mod special, deoarece ajută la calmarea uscăciunii și a durerilor în gât.

Ca efect secundar, acest spray înlătură halena și împrospătează respirația neplăcută.

Autoarea mărturisește că folosește acest spray cu succes la primele simptome, pulverizând puțin în gură din oră în oră. Funcționează foarte bine și pe timpul nopții, când uscăciunea și iritațiile gâtului perturbă somnul.

Cu siguranță acest remediu poate fi încercat și în caz de amigdalită, infecții streptococice în gât și alte probleme ale gâtului.

Studiile au arătat că echinacea poate reduce cu 50% riscul de a contacta o răceală, precum și durata unei răceli cu cel puțin o zi.

Efectele sale se datorează conținutului de polizaharide care împiedică atacurile diverșilor microbi și permit corpului să se vindece singur.

Ajungând la locul infectat, aceste substanțe produc un efect imunostimulator, care determină producția de leucocite (celule albe din sânge), care la rândul lor elimină microorganismele infecțioase.

Datorită efectului stimulant asupra sistemului imunitar, această plantă accelerează procesul de vindecare. Acest lucru poate fi dăunător pentru persoanele cu boli autoimune.

______________________________________________________________________________________________________

Spray de mentă – rețetă

Ingrediente

• 60 ml de glicerinat de echinacea
• 30 ml de apă distilată
• 6-8 picături de ulei esențial de mentă

Preparare

Glicerinatul de echinacea este recomandat în infecțiile tractului respirator, produse de bacterii sau de virusuri. Echinacea ajută totodată la mărirea imunității în stările de răceală și gripă.

Dacă nu găsiți glicerinat, puteți folosi o tinctură de echinacea fără alcool, pe bază de glicerină.

Amestecați toate ingredientele și transferați soluția obținută într-o sticluță cu dop pulverizator. Poate fi recipientul gol de la un spray de gură care s-a terminat.

______________________________________________________________________________________________________

Varianta 2

• 60 ml de tinctură de echinacea
• 60 ml de glicerină vegetală sau miere
• 60 ml de apă
• 1-2 picături de ulei esențial de mentă

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Wellness Mama, Echinacea Benefits: A Potent Natural Remedy (+ a Caution!): https://wellnessmama.com/25999/echinacea-benefits-uses/

2. Annie’s Place, Peppermint Sore Throat Spray: http://www.anniesplacetolearn.com/blog/peppermint-sore-throat-spray

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.