ALOE vera, vindecătorul suprem al PIELII – are efecte anti-îmbătrânire și anti-rid

Aloe vera este utilizată în numeroase aplicații cosmetice, dermatologice și medicinale încă de pe vremea egiptenilor. Aceștia o foloseau îndeosebi pentru tratarea rănilor, arsurilor și infecțiilor.

Țesutul mucilaginos din interiorul frunzelor, cunoscut sub numele de gel, conține glicoproteine și polizaharide, substanțe care stimulează creșterea și vindecarea pielii.

aloe-vera-pentru-piele

Gelul de aloe vera este folosit în răni interne și externe, și în dureri cauzate de traume superficiale la nivelul pielii.

Efectele vindecătoare ale plantei se datorează unui compus numit glucomanan, care îmunătățește producția și secreția colagenului. Mucilagiul din frunzele aloe crește cantitatea de colagen în regiunea de piele afectată și accelerează vindecarea rănii.

Aminoacizii din aloe vera înmoaie celulele de piele întărite sau înăsprite, iar zincul are efecte astringente prin care strânge porii. Aloe ajută la tratarea pielii uscate, care se exfoliază sau descuamează, prin faptul că face celulele epidermice să se lipească una de alta.

Studiile au arătat că gelul de aloe vera îmbunătățește integritatea pielii și reduce aspectul ridurilor fine și eritemul. A demonstrat de asemenea efecte anti-acnee.

Mucopolizaharidele din gelul de aloe vera au proprietăți anti-îmbătrânire și hidratante. Aloe vera stimulează celulele care produc colagen și fibre de elastină, care fac pielea mai elastică și mai puțin ridată.

Aloe vera este un agent antinfecțios foarte bun. Conține 6 compuși cu proprietăți antiseptice (lupeol, acid salicilic, acid cinamonic, fenoli, sulf), care inhibă creșterea bacteriilor, fungilor și virusurilor.

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice, aloe poate fi utilă în controlul infecțiilor fungice (alopecie) și a mătreții.

Utilizările externe ale plantei aloe vera

Studiile pe animale au demonstrat eficiența gelului de aloe vera în următoarele afecțiuni

– dermatită seboreică
– psoriazis vulgaris
– herpes genital
– arsuri
– răni
– mucoziă
– dermatită de iradiere
– ulcere de presiune
– acnee
– stomatită aftoasă

Cercetătorul Virginia Ciocan citează de asemenea utilizările acestei plante în:

– afecțiuni ale gurii
– răni vechi, supurulente
– gangrenă
– hemoroizi
– mastodită
– fisuri anale
– ulcer varicos
– varice

Contraindicații și precauții

Aplicarea preparatelor de aloe vera pot cauza roșeață, senzație de arsură sau înțepături și dermatită generalizată în cazuri rare la persoanele sensibile.

Pentru a vă asigura că nu sunteți alergic la această plantă, faceți un test, aplicând-o mai întâi pe o porțiune mică de piele. Observați dacă apar reacții alergice.

Aplicarea externă a acestei plante poate crește absorbția cremelor cu steroizi (hidrocortizon).

Surse articol:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2883372/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2763764/
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4452276/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]