Ceaiul de VENTRILICĂ – un vindecător excelent pentru NERVOZITATE, AMEȚEALĂ și pierderi de MEMORIE

Ventrilica este un din plantele medicinale multi-vindecătoare recomandate de terapeuta austriacă Maria Treben în vestita sa carte „Sănătate din Farmacia Domnului”.

Ventrilica este îndeosebi cunoscută pentru capacitatea ei uimitoare de a reduce concentrația de colesterol din sânge. Studiile științifice au confirmat efectele sale hipocolesterolemiante și anti-arteriosclerotice.

Ceai de Ventrilică

Ceai de Ventrilică

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj citează utilizarea acestei plante în medicina populară românească pentru boli de rinichi, tuse, boli de plămâni și vindecarea rănilor. Studiile recente au confirmat activitatea antibacteriană, antioxidantă și antiinflamatoare a ventrilicii.

Datorită acțiunii sale depurative, această plantă are efecte bune în tratarea afecțiunilor cronice ale pielii, precum eczeme cronice și mâncărimi datorate bătrâneții (o boală numită “prurit senil”).

Maria Treben spune că ventrilica este mai ales un remediu eficient pentru tulburările care vizează planul nervos și cerebral.

“Aș dori să accentuez mai ales faptul că ventrilica are un efect vindecător excelent în combaterea nervozității care provine din suprasolicitare intelectuală. O ceașcă, băută seara, înainte de culcare, face adevărate minuni prin acțiunea sa liniștitoare.”

Autoarea îl citează de asemenea pe botanistul elvețian Johann Künzle, care recomandă ceaiul de ventrilică persoanelor implicate care depun un efort intelectual mare, și celor care au început să aibă semne de slăbire a memoriei.

Cum se prepară ceaiul de ventrilică

Se folosește 1 linguriță cu vârf de plante la 200 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat câteva minute, apoi se strecoară. Ceaiul se bea cu înghițituri mici.

Indicații terapeutice

– îmbunătățirea memoriei
– stări de amețeală
– nervi slăbiți
– lapsusuri mari
– nervozitate
– suprasolicitare psihică
– amețeală
– depresie
– melancolie
– anxietate

Pentru înlăturarea lapsusurilor, ceaiul de ventrilică se asociază în părți egale cu coada-calului. Se beau câte 2 căni pe zi. Efectele se văd în 2 săptămâni de tratament.

În debilități nervoase și melancolie, ceaiul de ventrilică se combină cu rădăcină de țelină, o legumă cu un efect tonic extraordinar asupra sistemului nervos.

Surse articol:
1. “Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4613244/
3. http://treatmentherbs.com/nervousness-herbs-to-control-it/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.