Albirea Dinţilor cu Bicarbonat de Sodiu: Cum Se Face

Sănătatea dinţilor şi implicit aspectul lor ne influenţează uneori viaţa, pe plan social, profesional sau personal. Dinţii noştri sunt făcuţi să reziste până la adânci bătrâneţi, însă stilul nostru de viaţa este motivul pentru care aceştia se strică sau se îngălbenesc şi cad.

Albirea naturală a dinţilor este o metodă mult popularizată în ultimii ani. Românii preferă să apeleze la remediile naturii, cele care ne dau mai multă siguranţă şi ne scutesc de efectele secundare produse de multe ori de tratamentele sintetice. Albirea dinţilor în cabinetele de stomatologie poate fi o operaţie mult prea scumpă pentru bugetul multora dintre noi. Plus de asta, aceasta este o soluţie ultimă la care se va apela în cazul unei îngălbeniri drastice, inestetice a dinţilor.

albirea dintilor cu bicarbonat

Bicarbonat de sodiu pentru dinţi

Unul din cele mai eficiente ingrediente pe care le avem la dispoziţie pentru albirea naturală a dinţilor este spălătura cu bicarbonat de sodiu. Periajul zilnic cu o pastă de dinţi obişnuită nu reuşeşte cel mult să ne aducă o respiraţie proaspătă, şi nicidecum să ne albească dinţii. De aceea se va folosi ca tratament suplimentar periajul cu bicarbonat de sodiu.

Trebuie ştiu de la început că bicarbonatul de sodiu nu se va folosi singur (necombinat) mai mult de 2-3 ori pe săptămână, deoarece în timp poate distruge smalţul dentar. Nu este recomandat să se folosească bicarbonatul de amoniu, ci numai cel de sodiu.

Metode de albire naturală a dinţilor cu bicarbonat de sodiu:

1. Aplică bicarbonat pe sodiu pe periuţa de dinţi şi spală-te în fiecare seară, după periajul normal înainte de culcare.

2. Pentru un efect mai puternic, combină bicarbonatul de sodiu cu peroxid de hidrogen. Întinde amestecul pe dinţi fără să atingu pielea, şi lasă să acţioneze 4 minute. Se curăţă la final uşor, cu apă din abundenţă.

3. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu frunze verzi de salvie şi freacă dinţii pentru câteva minute. Acest tratament albeşte şi întăreşte dinţii, şi reîmprospătează respiraţia. Se poate folosi de mai multe ori pe zi.

4. Amestecă o jumătatea de linguriţă de bicarbonat de sodiu cu o căpşună pasată. Pasta se întinde pe dinţi şi se lasă 5 minute. Foloseşte acest tratament înainte de periajul obşnuit al dinţilor.

5. Dacă eşti în criză de timp, freacă dinţii cu bicarbonat de sodiu folosind degetul. Acest procedeu se poate face de 2-3 ori pe săptămână.

6. Se mai poate prepara o pastă de dinţi naturală acasă din: 2-3 picături de suc de lămâie, seminţe de anason măcinate, frunze de cimbru măcinate prin râşniţa de cafea şi argilă. Pulberea trebuie să fie cât mai fină, pentru a nu afecta gingiile. Se aplică jumătate din preparatul obţinut pe periuţa de dinţi şi se freacă dinţii câteva minute. La final se clăteşte cu apă caldă. Se poate urma acest tratament în fiecare zi, dar nu mai mult de 60 de zile, pentru combaterea microbilor şi albirea dinţilor.

În paralel cu aceste metode, trebuie redus pe cât posibil din dietă consumul de fructe dulci colorate, cafeaua, sucurile acidulate, ceaiul negru, vinului roşu şi frumatul. Acestea toate duc în timp la pătarea şi îngălbenirea permanentă a dinţilor.

Acestea sunt remedii pe care le puteţi prepara în casă. Însă se pot găsi paste de dinţi cu bicarbonat de sodiu şi în farmaciile naturiste, special concepute pentru întreţinerea şi albirea dinţilor. Este bine să căutaţi o pastă de dinţi cu nivel mediu de abraziune.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.