Salată de SPANAC și CĂPȘUNE – detoxifiantă și anticancerigenă

Am mai încercat această combinație pentru smoothie, și a ieșit grozavă. Asocierea este potrivită atât în ceea ce privește gustul, cât și proprietățile terapeutice. Ambele ingrediente conțin antioxidanți puternici și ne protejează împotriva inflamațiilor cronice și a cancerului.

Salata de spanac cu căpșuni este o alegere inedită pentru o zi de vară, deoarece este răcoritoare și detoxifiantă. Puteți folosi alte fructe de pădure în locul căpșunilor, sau un mix de fructe de pădure, precum zmeură, afine, coacăze etc.

Salată de Spanac cu Căpșuni

Salată de Spanac cu Căpșuni

Dacă doriți să obțineți o mâncare bogată în proteine, adăugați și câteva nuci sau alune mărunțite pe deasupra, sau câteva cubulețe de brânză în salată.

Salată de spanac cu căpșuni – rețetă

Această salată ne oferă posibilitatea să consumăm mai multe fructe și verdețuri, fie la micul-dejun, fie la cină, ca o masă ușoară dar hrănitoare și vitaminizantă.

Ingrediente

• 1 legătură de spanac
• 150 g de căpșune
• 2 linguri de oțet sau suc de lămâie
• 1 linguriță de miere de albine
• opțional: 2 linguri de fulgi de migdale sau nucă mărunțită

Preparare

Folosiți spanac tânăr sau baby spanac. Frunzele trebuie să fie verzi și sănătoase. Spălați-le cu atenție, apoi rupeți-le sau tăiați-le bucăți mici. Spălați căpșunele bine, deoarece pot avea mult praf și impurități, apoi tăiați-le felii subțiri sau cubulețe. Adăugați-le în bol, peste spanac.

Într-un bol mic, amestecați mierea de albine cu oțetul sau lămâia. Turnați sosul obținut peste salată și amestecați cu grijă, pentru a nu zdrobi fructele. Presărați la final fulgii de migdale rumeniți ușor și sfărâmați între degete.

Gustați și adăugați puțină sare dacă simțiți nevoia. Această salată se servește imediat.

Un alt dressing care se poate folosi la această salată este iaurtul, sau un sos din semințe de mac. Amestecați în cantități egale oțet alb cu semințe de mac, zahăr, sare, ulei sau maioneză. Turnați sosul rezultat peste salată.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. …sunteti minunati-ne oferiti retete de tot felul-va multumesc si va doresc ….!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.