Algele Marine – 12 Beneficii Pentru Sănătate

Algele marine ajută la îmbunătăţirea sănătăţii digestive, dentare şi cardiovasculare. Sunt ideale pentru piele şi păr, şi pe lângă acestea, algele combat obezitatea, diabetul, gripa, otrăvirile şi cancerul. Algele marine sunt printre cele mai puternice plante detoxifiante, au proprietăţi anticoagulante şi acoperă nevoia corpului de iod.

Alge Marine

Alge Marine

Ce sunt algele marine?

„Algele marine” este o denumire general folosită pentru a desemna numeroase specii de alge şi plante marine care se înmulţesc în oceane şi râuri. Ele cresc în diferite dimensiuni, de la minuscule la gigantice. Cele mai multe alge sunt de mărime medie şi sunt disponibile în mai multe culori, cum ar fi roşu, maro sau verde.

Proprietăţi şi conţinut nutriţional

Algele marine au proprietăţi anti-microbiene şi anti-inflamatorii, şi sunt recunoscute ca remedii naturiste din cele mai vechi timpuri. Conţin o mare varietate de componente cu rol terapeutic, comparativ cu majoritatea plantelor şi produselor alimentare de origine animală. Algele de mare sunt surse minunate de minerale esenţiale precum magneziu, calciu, cupru, potasiu, seleniu, zinc, iod şi fier. În plus, acestea conţin şi o cantitate foarte mică de grăsimi.

Algele marine sunt o bogăţie de antioxidanţi, fitonutrienţi şi fibre. Vitaminele ppe care le conţine sunt: Vitamina A, B, C, E şi K. Algele conţin acizi graşi Omega-3 şi toate tipurile de aminoacizi vitali necesari pentru un organism puternic şi sănătos.

1. Protejează ochii

Efectul antiinflamator-ocular exercitat de fucoxanthinul prezent în algele marine are rezultate bune în prevenirea cataractei – opacifierea capsulei posterioare care poate să apară în urma operaţiei de cataractă. Fucoxanthinul este utilizat în crearea de produse utilizate în implanturi oculare în chirurgia cataractei, pentru a evita riscul de post-cataracă.

2. Efecte anti-cancer

Algele conţine agenţi anti-cancer, care s-au dovedit a fi edicienţi în lupta împotriva cancerului de colon sau a leucemiei. Algele marine brune conţin glicoproteină şi polizaharide sulfatate care stimulează puternic stimulent imunitar, combate infecţiile şi tumorile maligne. Studiile recente au arătat rezultate promiţătoare în folosirea algelor pentru tratarea cancerului de sân. Algele au efect de inhibare a dezvoltării celulelor canceroase maligne.

3. O sursă mare de iod

Algele sunt bogate în iod – un nutrient esenţial pentru toate grupele de vârstă. Este esențial pentru reglarea normală a funcţiei tiroidiene, care implică de asemenea creierul şi glanda pituitară. Lipsa de iod din organism poate duce la anomalii, cum ar fi extinderea tiroidiană sau guşa, hipotiroidism sau retard mental. Iodul este extrem de important în timpul sarcinii şi alăptării pentru dezvoltarea normală a celulelor cerebrale ale copilului.

4. Ajută la slăbit

Cercetările stiinţifice au demonstrat că algele marine comestibile posedă efecte anti-obezitate. Compusul fucoxanthin din alge ajută la reducerea acumularea de grăsimie şi ajută la pierderea în greutate. Datorită capacităţii sale de a promova oxidarea grăsimilor, algele marine sunt utilizate pentru fabricarea pastielelor de tip pansament-gastric.

5. Spriină sănătatea digestivă

Algele marine au un efect laxativ uşor şi ajută în menţinerea unei digestii sănătoase. Stimulează eliberarea de enzime digestive, susţin absorbţia de substanţe nutritive şi facilitează metabolismul grăsimilor. Polizaharidele din alfe au efecte unor prebiotice asupra intestinului, îmbunătăţind astfel funcţia bacteriilor benefice din stomac, protejând totodată peretele stomacului împotriva bacteriilor dăunătoare.

6. Previn diabetul zaharat

Fucoxanthinul este un compus prezent în algele brune care s-au dovedit eficient în exercitarea unui efect anti-diabetic. Împreună cu aceasta, absorbţia trigliceridelor din alge marine ajută de asemenea în cazurile de diabet.

7. Combat cariile dentare

Extractele de alge marine mai sunt apreciate pentru efectul lor preventiv în apariţia cariilor dentare. Proprietăţile anti-inflamatorii sunt responsabile pentru îmbunătăţirea funcţionării glandelor salivare. Acestea fac ţesuturile orale mai rezistente.

8. Proprietăţi anti-coagulante

Algele marine au proprietăţi anticoagulante – diluanţi de sânge care pot preveni formarea cheagurilor de sânge şi pot reduce riscul de accident vascular cerebral, cardiac sau obstrucţie la nivelul venelor şi arterelor.

9. Detoxifică organismul

Alge au capacitatea de a curăţa organismul şi de facilita eliminarea deşeurilor toxice. Acestea au puterea de a absorbi materialele toxice, inclusiv metalele grele precum plumbul, mercurul şi alte substanţe poluante indigerate, şi de a le elimina apoi din organism prin intermediul tranzitului intestinal.

10. Menţin sănătatea inimii

Algele scad nivelul de trigliceride şi colesterol din organism. Acest lucru ajută la menţinerea unei inimi sănătoase, circulaţiei netede în vasele de sânge şi laprevinirea bolilor letale de tipul insuficienţei cardiace, aterosclerozei şi a altor boli ale arterelor periferice.

11. Promovează o piele sănătoasă şi strălucitoare

Bogăţia de vitamine esenţiale, minerale, aminoacizi şi antioxidanţi din alge ajută la păstrarea pielii revitalizate, hidratate şi tinereşti. Aceste elemente protejează pielea împotriva efectelor nocive ale poluanţilor de mediu şi încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii. Proprietăţile anti-inflamatorii prezente în algele marine sunt utile în tratarea erupţiilor cutanate şi rănilor. fito-nutrienţii cresc fluxul de sânge și dau o strălucire sănătoasă a feţei. Împachetările cu alge marine curăţă pielea de toxinele din pori. Băile cu alge marine au fost admirate în special de britanici şi irlandezi de secole, pentru efectul lor terapeutic.

12. Fac părul des şi lucios

Continutul ridicat de minerale din alge ajută la creşterea sănătoasă a părului. Ele ajuta la consolidarea rădăciniii şi a foliculilor de păr, făcând firul de păr gros şi lucios. Având în vedere acest efect benefic, algele marine sunt ingrediente valoroase în procesul de fabricaţie de şampoanelor şi balsamurilor de păr.

Algele marinePrecauţii

Consumul de alge marine excesiv poate creşte cantitatea de iod peste nivelurile acceptabile. Acest lucru poate creşte hormonii de stimulare tiroidiană care poate provoca guşa sau alte afecţiuni tiroidiene, inclusiv cancerul tiroidian.

Algele conţin unele concentraţii de metale grele şi substanțe chimice, cum este mercurul, plumbul sau arsenicul, care pot fi otrăvitoare. Consum excesiv de alge poate provoca leziuni cerebrale, probleme gastro-intestinale, boli de rinichi sau cancer. În afară de aceasta, persoanele care au restricţii la consumul de sare trebuie să fie atenţi la conţinutul de sodiu din alge.

Algele marine pot interacţiona cu anumite medicamente anti-tiroidiene sau anticoagulante.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]