Muguri de Brad – Beneficii şi Tratamente Naturiste

Bradul, copacul falnic din vârful munţilor, veşnic verde şi aromat, este o sursă naturală de vindecare pentru om. Mugurii de brad sunt ţesături vegetale tinere, încărcate cu o sumedenie de principii active care ne întăresc şi ne tratează de diverse boli.

muguri-de-brad

Mugurii de brad sunt fragezi, au culoarea verde crud, iar la gust sunt acrişori dar parfumaţi. Se culeg când sunt cam de două degete. Mestecaţi cruzi, mugurii de brad potolesc setea. Cel mai adesea sunt preparaţi sub formă de sirop sau băuturi terapeutice. În tradiţia populară, mugurii de brad sunt recomandaţi ca remedii pentru răceală, afecţiuni respiratorii sau boli de piept.

Muguri de brad pentru anemie

Se recomandă sirop de muguri de brad în miere, câte 2-3 linguriţe pe zi, cu 15 minute înainte de masă, pentru reglarea metabolismului, întărirea trupului, remineralizare şi vitaminizare. Pentru tratarea anemiei, se face o cură de 14 zile. Mugurii tineri de brad au o forţă superioară de regenerare a organismului. Este un leac ideal pentru copii.

Muguri de brad pentru surmenaj psihic

Cei obosiţi intelectual se pot revigora rapid cu ajutorul a câtorva linguriţe de sirop de muguri de brad, administrat pe stomacul gol. Acest leac reglează glicemia şi activitatea sistemului nervos, inducând o stare de calm şi confort psihic. Pentru durerile de cap, se masează tâmplele cu tinctură de muguri de brad.

Muguri de brad pentru copii bolnăvicioşi

Ca uz extern, mugurii de brad pot fi adăugaţi sub formă de infuzie în cada cu apă pentru baia copiilor. Infuzia se face din 2 mâini de muguri de brad proaspeţi şi 5 litri de apă, fierţi 3 minute. După ce se răceşte, se filtrează şi se adaugă în apa de baie a copilului. Efectele sunt de fortifiere a organismului la copiii slabi, anemici şi care se îmbolnăvesc des.

Mugurii de brad vindecă bronşita cronică

Pentru tratarea tusei severe care apare în bronşite, se recomandă un tratament cu câte 6-10 linguriţe de sirop de brad pe zi (preparat la rece în miere). Mugurii de brad dezinfectează, regenerează ţesuturile afectate de infecţii şi calmează tusea. Pentru întărirea tratamentului, se poate face şi gargară cu tinctură de muguri de brad (2 linguriţe amestecate într-un sfert de pahar de apă).

Muguri de brad pentru răceală

Se recomandă inhalaţiile cu infuzie din muguri de brad pentru desfundarea căilor respiratorii. Infuzia se prepară dintr-o mână de muguri verzi şi un litru de apă clocotită. Inhalaţia se face cel puţin 10 minute, până se răceşte.

Muguri de brad pentru gastroenterită

Se recomandă tinctura de muguri de brad, o linguriţă întinsă pe pâine, administrată pe stomacul gol. Se consumă 4 linguriţe pe zi, timp de 12 zile. Efectele sunt remarcabile: tinctura reduce inflamaţiile, curăţă infecţiile şi cicatrizează leziunile.

În stările de greaţă, vomă şi lipsa poftei de mâncare, se ia bea jumate de pahar de sirop de muguri de brad cu miere, diluat cu puţină apă minerală acidulată, înainte de masă cu 15 minute. Sau, se pot mesteca 4-5 muguri de brad proaspeţi.

Muguri de brad pentru dureri articulare

Se recomandă cataplasme cu fiertura de muguri de brad, opăriţi şi aplicaţi fierbinţi pe zona dureroasă cu un tifon, acoperită ulterior cu un prosop care să încălzească locul. Se stă aşa 30 de minute, apoi se acoperă locul afectat cu alt prosop, pentru a menţine căldura încă 15 minute.

Mugurii de brad redau frumuseţea tenului

Mugurii de brad fac pielea feţei strălucitoare şi fermă, o înviorează şi o vindecă de paloare. Pentru ten palid, se recomandă inhalaţia (baia de aburi) cu muguri de brad, de 2 ori pe săptămână. Efectul este puternic, întrucât desfundă şi căile respiratorii.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.