PLANTE care purifică AERUL din casă și reduc nivelul de TOXINE, MUCEGAI și PRAF – studiu NASA

În căutarea unor soluții naturale pentru purificarea aerului din stațiile spațiale, NASA a descoperit foarte multe plante domestice care filtrează anumiți compuși toxici din aer – precum formaldehidă și benzenul.

Formaldehida este folosită în producerea a numeroase produse de zi cu zi, de la tutun la materiale, mobilă și sobe cu gaz. Studiile științifice au arătat că această substanță este periculoasă pentru sănătate. Potrivit US National Toxicology Program (2011), formaldehida poate cauza cancer la oameni.

Plante Care Purifică Aerul

Plante Care Purifică Aerul

Potrivit cercetărilor efectuate în perioada 1980-1984, NASA a dezvăluit circa 50 de plante purificatoare, care pot fi amplasate în fiecare cameră din casă. Aceste plante curăță aerul de praf, vopsea, mucegai sau materiale de construcție.

Unele din aceste plante pot fi procurate de la florării, și pot fi aduse în casele noastre pentru a îmbunătăți calitatea aerului într-un mod cât se poate de natural și a ne feri de efectele dăunătoare ale poluării.

NASA recomandă 15-18 plante într-un spațiu de 500 de metru pătrați. Pentru 80 de metri pătrați, aveți nevoie de 3-4 plante.

Aloe vera

Este una din cele mai bune plante pentru îmbunătățirea nivelului de oxigen din casă. Aloe absoarbe dioxidul de carbon, formaldehida și monoxidul de carbon. Această plantă are o eficiență comparabilă cu 9 purificatoare sintetice.

Ficus

Asemenea plantei aloe, ficusul nu este deloc pretențios și poate fi întreținut ușor. Nici măcar nu are nevoie de multă lumină pentru a trăi. Este eficient îndeosebi în înlăturarea formaldehidei din aer. Cu toate acestea, nu trebuie ținută într-o casă cu animale sau copii mici, deoarece frunzele sale pot fi otrăvitoare.

Ficus (Ficus benjamina)

Ficus (Ficus benjamina)

Iedera

Această plantă bine-cunoscută poate curăța toxinele din aer în proporție de 60%. Ajută de asemenea la reducerea simptomelor de astm sau alergie, fiind utilă persoanelor cu probleme respiratorii. iedera curăță mucegaiul în proporție de 78% în 12 ore, precum și cantitatea de fecale din aer în casele cu animale de companie. Absoarbe formaldehida eliminată de produsele de curățare a mobilei și a mochetelor.

Iedera (Hedera helix)

Iedera (Hedera helix)

Ținută pe birou, iedera îmbunătățește atenția, deoarece absoarbe cantitatea de benzen, un compus chimic regăsit în echipamentele de birou.

Iederă

Iederă

Chlorophytum Comosum

Absoarbe numeroase toxine din aer: monoxidul de carbon, formaldehida, benzina și stirenul. O astfel de plantă poate purifica aerul într-un spațiu de 200 de metri pătrați.

Chlorophytum Comosum

Chlorophytum Comosum

Limba soacrei 

Este o plantă ornamentală foarte populară, care se regăsește în multe case. Este foarte rezistentă și nepretențioasă. Limba soarecei (Sansevieria TrifasciataPoate fi ținută în dormitor, deoarece produce mai mult oxigen în timpul nopții.

Limba Soacrei (Sansevieria Trifasciata)

Limba Soacrei (Sansevieria Trifasciata)

Crinul păcii

Crinul păcii, denumită științific Spathiphyllum wallissi, este o plantă de interior cu o capacitate mare de purificare a aerului din casă. Suprimă microbii și toxinele din aer, inclusiv benzenul, formaldehida, tricloretilena și fumul de țigară.

Crinul Păcii

Crinul Păcii (Spathiphyllum wallissi)

Frunzele acestei plante absorb sporii de mucegai din casă. Planta reduce totodată simptomele de alergie (nas și gât uscat, iritat) și crește nivelul de umiditate din cameră. Trebuie ținută la umbră. Poate fi păstrată în dormitor, în baie sau în birou.

Alte plante care purifică aerul din interior:

♣ Gerbera daisy

Gerbera Daisy

Gerbera Daisy

♣ Syngonium podophyllum (plantă cățărătoare)

♣ Dracena (Daracaena dermensis)

Dracena

Dracena

♣ Arborele umbrelă (Schefflera arboricola) – plantă veșnic verde

♣ Begonia cerată (Begonia Semperflorens)

Begonie

Begonie

♣ Filodendronul în formă de inimă (Philodendron Oxycardium)

Filodendronul în formă de inimă

Filodendronul în formă de inimă (Philodendron Oxycardium)

♣ Dieffenbachia (Diffenbachia camilla)

♣ Maranta (Maranta Leuconeura)

Maranta

Maranta

♣ Cactus de Crăciun (Schulmbergera buckleyi)

Cactus de Crăciun

Cactus de Crăciun

♣ Cactus de Paște (Schlumbergera gaertneri)

Cactus de Paște

Cactus de Paște

♣ Orhidee Dendrobium

♣ Floarea Flamingo (Anthurium andraeanum)

Flamingo

Flamingo

♣ Crăciunița (Euphorbia pulcherrima)

Crăciunița (Euphorbia pulcherrima)

Crăciunița (Euphorbia pulcherrima)

♣ Azaleea (Rhododendron simsii)

Azalee

Azalee

♣ Ciclama (Cyclamen persicum)

Ciclamen

Ciclamen

♣ Orchideea Phalaenopsis

♣ Kalanchoe (Kalanchoe blossfeldiana)

Plante cu efecte terapeutice:

Iasomia. Această plantă reduce anxietatea și induce somnul. Poate fi ținută în dormitor. Are un parfum încântător.

Rozmarinul. Această plantă aromatică și totodată medicinală îmbunătățește funcțiile cognitive și protejează creierul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Rozmarinul eliberează uleiuri esențiale în cameră, și doar mirosul ei îmbunătățește memoria.

Busuiocul. Reduce nivelul de dioxid de carbon din cameră. Acționează de asemenea ca un tonic pentru creier.

Menta. Este o plantă bună pentru persoanele care au afecțiuni respiratorii sau pulmonare, deoarece face aerul mai respirabil.

Lavanda. Mirosul ei creează o atmosferă propice somnului. Lavanda încetinește ritmul inimii, scade tensiunea arterială ridicată și nivelul de stres. Este o plantă utilă pentru familiile cu nou-născuți, deoarece reduce plânsul la bebeluși și îi ajută să doarmă liniștiți.

Valeriana. Mireasma ei favorizează procesul de adormire. Planta poate fi folosită și intern, sub formă de infuzie sau tinctură.

Crizantema. Filtrează benzenul din aer, un compus chimic regăsit în detergenți, vopsele, plastice și produse de lipit.

Gardenia. Ajută la îmbunătățirea calității somnului, și este la fel de eficientă ca Valium în reducerea anxietății.

Violeta africană. Crește fluxul de oxigen către creier, stimulează eliberarea de adrenalină și induce o stare de relaxare.

Surse articol:
1. http://dailyhealthpost.com/put-these-10-air-purifying-plants-next-to-your-bed-for-better-sleep/
2. http://www.ourhouseplants.com/guides/50-plants-that-clean-the-air
3. http://hubpages.com/living/8-aromatic-indoor-herbs-which-purify-air
4. http://www.healthyfoodteam.com/these-plants-are-oxygen-bombs-have-at-least-one-of-them-to-clean-the-air-at-your-home/
5. http://www.diyncrafts.com/4457/home/top-10-nasa-approved-houseplants-improving-indoor-air-quality/2

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Eu am o kalanchoe care tot face „fainare”, un fel de mucegai alb, ce pot face sa o readuc la viata?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]