OREZUL – secretul tenului fin și pur al femeilor asiatice (cum să îl folosești)

Femeile asiatice și vietnameze sunt renumite pentru pielea lor incredibil de albă, fină și pură, aproape translucidă. Secretul lor este orezul, pe care îl folosesc sub formă de tonic sau pulbere.

Mască din Făină de Orez

Mască din Făină de Orez

Transparența orezului ne spune foarte multe despre proprietățile lui de curățare și purificare a pielii. Ajută mai ales la îndepărtarea excesului de grăsime din pielea feței și la hrănirea epidermei, datorită mineralelor esențiale pe care le conține.

Orezul conține concentrații mari de acizi para aminobenzoici, substanțe naturale folosite în produsele de protecție solară, și alți doi agenți care protejează pielea de razele ultraviolete: acidul ferulic (un antioxidant puternic) și alantoină (un anti-inflamator puternic care calmează arsurile solare și stimulează repararea țesuturilor afectate). Aplicarea pulberii de orez ca o pastă pe piele inhibă depigmentarea pielii.

Cum să folosești orezul pentru un ten perfect

Orezul – sub formă de pulbere este adăugat în foarte multe produse cosmetice: creme pentru tenul gras (deoarece absoarbe excesul de sebum), în cremele anti-rid și în produsele de machiaj pentru acoperirea coșurilor și un finisaj perfect.

Apă de orez – rețetă

Într-un bol, puneți 2-3 linguri de orez alb și puțină apă. Spălați orezul în această apă, cu degetele, până când apa devine tulbure. Scurgeți lichidul tulbure într-un alt bol curat. Aceasta este “apa de orez”, pe care o puteți folosi ca tonic și curățitor pentru ten.

Pentru o mai bună absorbție, curățați bine pielea înainte, folosind un exfoliant natural (zaț de cafea, bicarbonat de sodiu, fulgi de ovăz etc). Înmuiați un disc demachiant sau o bucată de vată în apa de orez, și tamponați fața bine. Lăsați pielea să se usuce singură, fără a o șterge. Faceți acest tratament cel puțin o dată pe săptămână. Veți vedea rezultatele după o lună.

Făină de orez – rețetă

Cu boabele de orez rămas, preparați o mască de față. Lăsați boabele de orez să se zvânte bine, apoi măcinați-le prin râșnița de cafea până rezultă o pulbere fină. Făina de orez se poate procura și din magazinele naturiste.

Amestecați pulberea sau făina de orez cu puțină apă sau lapte, suficient cât să obțineți o pastă. Spălați bine fața, apoi aplicați pasta pe față și pe gât. Lăsați-o să acționeze 20-30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță și rece. Și acest tratament trebuie făcut puțin o dată pe săptămână. Veți obține o piele mai fină și mai albă, iar ridurile se vor diminua vizibil într-o lună.

Rețeta femeilor vietnameze

Puneți 1 cană de orez alb la fiert cu 1 litru de apă. Colectați spuma care se formează deasupra apei, și puneți-o într-un bol. Adăugați puțină făină de orez și amestecați, până obțineți o pastă. Aplicați pasta pe față, lăsând-o să acționeze 10 minute. Clătiți la final cu apă rece.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Pt cele cu ten uscat sau f uscat e b. De folosit aceasta reteta?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.