Uleiuri Esenţiale Pentru Păr şi Căderea Părului

Părul necesită la fel de multă îngrijire ca orice altă parte a corpului. Odată ce ajunge să se deterioreze, părul se însănătoşeşte mai greu, având nevoie de timp pentru a se regenera, creşte şi întări.

uleiuri pentru caderea parului

În realitate, sănătatea părului depinde de mai mulți factori: ereditatea – care nu poate fi controlată, stilul de viaţă şi dieta – alegeri care stau în mâinile noastre. Calitatea părului noastru este de multe ori rezultatul direct al tipului de hrană pe care i-l oferim. Din cele mai vechi timpuri, uleiurile din plante au fost folosite pentru îngrijire părului, datorită proprietăţilor nutritive.

1. Ulei de măsline

Uleiul de măsline este unul din cele mai hrănitoare uleiuri esenţiale care penetrează forul de păr în profunzime. Are de asemenea o acţiune hidratantă foarte bună, fiind de asemenea un balsam. Soiruile de ulei de măsline extravirgin sunt cele mai bune, deoarece acestea conţin o cantitate semnificativă de Vitamina E şi mono acizi graşi nesaturaţi. Aceştia joacă un rol important în procesul de creștere a părului.

Se pune puţin ulei de măsline într-un bol şi se încălzeşte la cuptorul cu microunde câte asecunde. Se face un masaj uşor cu uleiul de măsline pe scalp şi apoi se întinde pe firele de păr. Se lasă să acţionete 30-45 de minute, apoi se spală cu un şampon uşor.

2. Ulei de cocos

Uleiul de cocos ne dă un păr gros şi sănătos. Acesta pătrunde bine în firul de păr şi previne îngrăşarea părului, acţionând ca un adeziv. Ca urmare, părul are mai puţine riscuri de a suferi daune, rămânând astfel dens şi puternic.

Acidul lauric din uleiul de nucă de cocos are o acţiune importantă împotriva viruşilor, bacteriilor şi ciupercilor care pot provoca infecţii ale scalpului.

Se recomandă masarea scalpului zilnic cu ulei de cocos cald. Acest tratament ajută la hidratarea pielii capului şi prevenirea mătreţii. O dată pe săptămână, se poate aplica o cantitate mai mare de ulei de cocos cald pe scală şi pe suprafaţa părului. Se lasă să acţioneze o oră sau două, apoi se şamponează şi se spală, fără să se elimine complet uleiul. Astfel uleiul rămas va acţiona ca o cremă hidratantă pentru păr.

3. Ulei de migdale

Cand vine vorba de îngrijirea părului, uleiul de migdale dulci este foarte eficient datorita acţiunii sale emoliente. Bogat în vitaminele D şi E, în calciu şi magneziu, uleiul de migdale acţionează ca un hidratant natural pentru păr, împiedicând uscarea şi ruperea lui. Aplicarea regulată de ulei de migdale previne căderea părului, şi mai mult, grăbeşte procesul de creştere. Persoanele alergice la nuci ar trebui să evite folosirea uleiului de migdale.

Se încălzeşte puţin ulei de migdale şi se freacă uşor pe scap, permiţând acestuia să pătrundă bine în piele. Se lasă să acţioneze cât mai mult timp posibil, chiar peste noapte, apoi se spală cu un şampon uşor.

4. Ulei de lavandă

Lavanda are proprietăţi calmante şi relaxante nu doar pentru psihic, ci şi pentru păr. Uleiul de lavandă are şi efecte antibacteriene puternice, prin care previne infecţiile, apariţia păduchilor şi mâncărimilor.

Uleiul de lavandă se poate amesteca şi cu puţin ulei de nucă de cocos sau de măsline, şi se aplică zilnic pe scalp.

Uleiul de lavandă se poate face acasă, prin scufundarea a câteva crenguţe de lavandă într-o sticlă cu ulei de măsline. Se lasă la macerat 30 de zile. Cu acest ulei, se masează scalpul zilnic şi se lasă peste noapte. A doua zi se spală părul cu un şampon delicat din plante.

5. Ulei de ricin

Oamenii din India au consumat foarte mult timp uleiul de ricin obţinut din seminţele de ricin ca un laxativ natural pentru curăţarea perioadică a sistemului intestinal. Aplicat extern, uleiul de ricin are proprietăţi regeneratoare excelente, care îl recomandă pentru creşterea părului.

Cele mai multe dintre aceste beneficii se datorează conţinutului de trigliceride ale acidului ricinoleic care are proprietăţi anti-fungice, anti-bacteriene, anti-inflamatorii şi antioxidante.

Se aplică pe scalp, se masează şi apoi se distribuie uniform pe firele de păr. Se lasă să acţioneze 1-2 ore, apoi se spală părul cu un şampon din plante. Dacă uleiul de ricin vi se pare prea gros, se poate dilua cu un pic de ulei de nucă de cocos sau uleide măsline.

Deşi aceste uleiuri par un panaceu pentru toate problemele legate de păr, acestea nu sunt eficiente în cazurile în care pierderea părului se datorează unor boli şi afecţiuni medicale serioase.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. MULTUMESC, MULTUMESC, MULTUMESC-din toto sufletul!

  2. super nu stiam …multumesc ,am sa ancerc si eu.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.