Arsenal Park, Unitatea Militară de Vacanţă – Unic în Europa ca Tematică şi Întindere

Unic în Europa ca tematică şi întindere, Arsenal Park de lângă Orăştie este locul perfect pentru o vacanţă plină de adrenalină, o adevărată tabăra militară în care orice bărbat poate deveni soldat de weekend.

Arsenal Park

Arsenal Park – Vedere de Ansamblu

Soldat de weekend

În parcul militar de la Orăştie care continuă să se dezvolte în urma unei investiţii de peste şase milioane de euro, se poate opta pentru două tipuri de activităţi: plimbări cu bicicleta sau cu drezina, vehicul care circulă pe vechea cale ferată din parc, sau sporturi pe terenuri special amenajate, precum minigolf, tenis, handbal, minifotbal, baschet şi şah gigant, un joc care se joacă afară cu piese de jumătate de metru.

De asemenea, nu trebuie uitat „clubul” unităţii, unde sunt amenajate colţuri pentru biliard, table, şah şi dartz. Toate acestea fac parte din aşa-numitele activităţi ‘’paşnice’’, care sunt şi gratuite.

-SU_100

Arsenal Park – SU 100

Închirierea ATV-urilor, maşinuţelor electrice de golf, bugs-urilor sau chiar a unui transportor blindat, fac parte din activităţile contra cost. În plus, turiştii sosiţi aici pot închiria echipamentul necesar pentru tir cu arcul, airsoft, paintball şi cel pentru instrucţia militară. Alte atracţii care contribuie la farmecul megacomplexului sunt heliportul, piscina, locul pentru focul de tabără, foişoarele, amfiteatrele şi o bază de joacă excelentă pentru micuţi.

Un nou concept

Aventura Park Arsenal este unul din proiectele finalizate în cadrul  proiectului de amploare denumit “Creşterea calităţii serviciilor turistice în cadrul Arsenal Park prin crearea unei infrastructuri de agrement specifice”, în urma unei investiţii de peste şase milioane de euro.

Din dorinţa de a dezvolta turismul de aventură şi agrement în zonă, a luat naştere un loc perfect pentru petrecerea timpului în aer liber, într-un mod plăcut, alături de familie şi prieteni.

arsenal park

Arsenal Park

A fost construit un parc de aventură, cu şase trasee de dificultăţi diferite, destinate copiilor şi adulţilor, formate din 77 de platforme şi dispozitive amplasate la o înălţime care ajunge până la 25 de metri. Aici, fiecare participant la aventură va beneficia de un echipament de securitate cu două carabiniere, complexul fiind construit conform directivelor de siguranţă şi normelor UE.

În urma noii investiţii, s-a dezvoltat un loc de joacă pentru copii, nouă kilometri de piste pentru plimbare şi biciclete, un patinoar, un skateparc şi un centru de agremement călare. O noutate este şi tiroliana, a doua ca lungime din ţară, după cea de la Braşov.

Arsenal Park

Arsenal Park – Bungee-Jumping

Vechiul turn de apă a fost transformat într-un loc pentru sporturi extreme. Având o înălţime de 40 de metri, acesta este dotat cu un lif care va duce la o terasă. Tot aici, pasionaţii de adrenalină îşi pot testa abilităţile optând pentru dispozitivul de bungee-jumping dotat cu frână hidraulică, care permite căderea 30 de metri, urmând să frâneze 10 metri.

Centrul Spa de la Arsenal Park este cea mai complexă lucrare în curs de desfăşurare. Cu lucrările aproape terminate, aquaparcul va avea o capacitate de 600 de locuri, bazine cu tobogane pentru copii şi adulţi, precum şi o sala de sport cu dotări complete.

Misterele celei mai mari fabrici de muniţie din Transilvania

Fabrica de adrenalină Arsenal Park s-a dezvoltat pe platforma fostei fabrici de armament şi bază secretă a Armatei Române de la Orăştie, judeţul Hunedoara.

Se pare că misterele celei mai mari fabrici de muniţie din Transilvania, precum şi una dintre cele mai productive din Europa în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, şi anume, Chimica Orăştie, sunt bine ascunse de Armata Română pentru următorii 43 de ani.

Pe cele 88 de hectare pe care se întinde, în prezent, singurul parc de agrement cu tematică militară din ţară, încă există buncărele din subsol, la care proprietarii actuali ai terenului nu au acces până în anul 2059. Ceea ce sporeşte misterul este legat de secretele militare despre care se spune că ar fi ascunse în aceste buncăre, ale căror locaţii pot fi ghicite chiar şi din satelit.

Teoria conspiraţiei, potrivit căreia în acest loc ar exista foste spaţii ascunse sub pământ, folosite pe vremea producţiei de muniţie, este întărită prin imaginea de ansamblu (văzută din satelit):  o parte de pădure este perfect rotundă, în timp ce altă parte este dreptunghiulară.

Arsenal Park

Arsenal Park

Potrivit directorului parcului, toată gama de muniţie se producea aici, majoritatea mergând la export, fabrica fiind păzită în permanenţă de o unitate militară. Mai mult decât atât, din povestirile lui Olav Bagyo, fost paraşutist în Armata Română, locul ‘’a scăpat’’ de bombele armatei americane datorită unui român care era comandantul escadrilei, originar din localitatea Sibisel, la 15 kilometri de aici. Fidel ţării, acesta dă celorlaţi piloţi coordonatele greşite, bombele fiind aruncate în jurul fabricii.

Urmele fostei producţii de muniţie mai pot fi observate şi în prezent. Fostele ateliere unde lucrau cele 800 de femei au fost transformate în spaţii de cazare. Tot de la Olav Bagyo aflăm că locul, perfect mascat din satelit, îi intrigă până şi pe cei care se ocupă de acest megacomplex.

De pe imaginile generate de Google Earth pot fi observate două bucăţi de pădure, una perfect rotundă şi alta dreptunghiulară. Mai mult, spune fostul paraşutist al Armatei Române, inclusiv vegetaţia ajunge să crească în funcţie de ceea ce conţine solul, în zonă existând posibilitatea să se afle un loc ţinut la secret, accesul în subsol fiind interzis.

Tanc in Arsenal Park

Tanc in Arsenal Park

Program de vizită şi preţ de intrare

Vizitarea parcului se poate face în fiecare zi, între orele 8:00-17:00.

Accesul se face doar în baza biletului de vizitare, în valoare de 10 lei. Cazarea variază în funcţie de camera aleasă, pornind de la 50 de euro pe noapte.

Căi de acces

Arsenal Park se află în Orăştie, judeţul Hunedoara. Accesul se poate face de pe DN 7, la intrarea în oraşul Orăştie dinspre oraşul Deva, în dreptul semnului de intrare în oraşul Orăştie virându-se la dreapta pe un drum de beton, care se va urma aproximativ 300 de metri, până la intrarea în Arsenal Park.

(Sursă foto: adevărul.ro)

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.