Stațiunea Săcelu, ‘’comoara’’ de la poalele Munților Parâng

Stațiunea balneoclimaterică Săcelu este situată într-un cadru natural pitoresc, la o altitudine de aproximativ 340 de metri, pe Valea Crasnei, județul Gorj. 

baile-sacelu-2

Statiunea Sacelu

Descriere Stațiunea  Săcelu

Prezența apelor minerale în zonă au dus la dezvoltarea propice a stațiunii balneoclimaterice, fiind atât de interes regional, cât și local.

Izvoarele minerale Săcelu

Apreciat încă din cele mai vechi timpuri, potențialul regiunii Săcelu a fost recunoscut încă de pe vremea daco-romană, sub denumirea de Băile ‘’Sacellum’’.

Izvoarele minerale Săcelu, întinse pe o suprafață de până la 1 hectar, reprezentate prin ape sulfuroase, clorurate, iodurate și bromurate, cu efect terapeutic, se găsesc în depresiunea intracolinară a Văii Blahniţei, într-o zonă subcarpatică.

Hotel-Sara-20110329104257

Statiunea Sacelu

Băile ‘’Sacellum’’, situate la o altitudine medie de aproximativ 350 de metri sunt așezate într-o zonă bogată în dealuri cu pante uneori abrupte în zona central, care deseori, apar sub aspectul unui defileu, fapt datorat îngustimii văii râului Blahniţei.

Cei ajunși la Băile ‘’Sacellum’’ se pot bucura de numeroasele izvoare minerale cu efect terapeutic extrem de benefic în cura externă, cât și de nămolul sapropelic sau apele minerale folosite în cura internă, a căror concentrație de săruri se prezintă ca fiind mai scăzută.

32_big

Baile Sacelu – namol sapropelic

Atât zona balneară, cât și împrejurimile, găzduiesc peste 84 de izvoare minerale ieșite la suprafața, printre fisurile rocilor de conglomerate. Cu toate acestea, zona centrală a băilor dispune de cele mai numeroase izvoare, găsite în cele patru lacuri amenajate.

28_big

Baile Sacelu

Resursele naturale ale Stațiunii Săcelu

Principalele resurse naturale, reprezentate de izvoarele de ape minerale găsite în pânza freatică subterană din zonă, au făcut posibilă dezvoltarea potențialului turistic din prezent.

Mai mult decât atât, apele, extrem de bogate în sulf, clor, iod, brom sau sodiu, sunt recunoscute pentru efectele benefice asupra organismului, fiind frecvent folosite în tratarea afecțiunilor reumatice, ginecologice, post – traumatice sau ale sistemului nervos.

sacelu_77261900

Baza de tratament

Din plin apreciat și la mare căutare în Stațiunea Săcelu este nămolul sapropelic, pe care specialiștii îl folosesc cu cea mai mare încredere în curele aplicate în bazele de tratament. Prezent și pe fundul bazinelor cu apa din stațiune, nămolul sapropelic poate fi aplicat direct, cu ușurință, chiar și de către turiști.

Baza de tratament a stațiunii

În Stațiunea Săcelu funcționează în permanență o bază de tratament, a cărei capacitate maximă ajunge la aproximativ 400 de locuri. Aici, pacienții se pot relaxa și trata, în același timp, în băile cu ape minerale și  în băile galvanice.

Din pachetul de servicii oferite turiștilor în baza de tratament nu lipsesc nici împachetările cu nămol, masajele, electroterapia, sau exercițiile realizate în sălile de gimnastică medicală.

Turismul-rural-si-agroturismul-2

Sacelu

Climatul blând, cu aer curat, ajută, iarăși, la refacerea stării fizice și psihice, fiind ideal pentru relaxare și recreere, constituind, în același timp, un important factor de cură al Stațiunii Săcelu.

Căi de acces

Către Stațiunea Săcelu se poate ajunge relativ simplu, dat fiind faptul că acesta se află la aproximativ 30 de kilometri de Târgu Jiu și la mai puțin de 20 de kilometri de Târgu Cărbunești.

De vizitat în zonă

Cheile-Oltetului-5

Cheile Oltetului

Cei sosiți în zonă pot vizita obiective turistice reprezentative meleagurilor oltenești, ca Mănăstirea Crasna, Mănăstirea Polovragi, Peștera Polovragi, Peștera Muierii și Cheile Olteţului.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.