Stațiunea Păltiniș, odihnă și tratament

Partea nordică a Munților Cindrel, din lanțul Carpaților Meridionali, găzduiește una dintre cele mai cunoscute stațiuni turistice din țară. Stațiunea Păltiniș, aflată la aproximativ 32 de kilometri de orașul Sibiu, este înconjurată de un peisaj pitoresc, fiind, în același timp, recunoscută drept important punct de interes în ceea ce privește turismul național.

Statiunea-Paltinis-20110216100757

Statiunea Paltinis

Beneficii Stațiunea Păltiniș

Întemeiată în jurul ultimelor decenii al secolului al 19-lea de către Societatea Carpatină Transilvania,  Stațiunea Păltiniș este considerată una dintre cele mai vechi așezări de acest tip, de pe întreg teritoriul țării. Situată la o altitudine de aproximativ 1442 de metri, într-o regiune muntoasă, climatul caracterizat prin aerul curat, bogat în aerosoli și puternic ozonizat aduce numeroase beneficii pentru sănătate, în acest sens, stațiunea fiind recomandată în tratarea afecțiunilor precum cele pulmonare, anemiilor, asteniilor, surmenajului intelectual și fizic.

Agrement și relaxare în Stațiunea Păltiniș

Dat fiind faptul că stațiunea se află la o altitudine destul de ridicată, climatul zonei face posibilă menținerea stratului de zăpadă pe o perioadă îndelungată de timp. Astfel, Stațiunii Păltiniș îi revine onoarea de a se bucura din plin de statutul de cea mai căutată zonă pentru practicarea sporturilor de iarnă, începând din luna decembrie, până în luna aprilie.

Și cum domeniul schiabil de la Păltiniș este dotat cu instalație de transport prin cablu, cu telescaun, teleski și baby lift, pârtia de schi Păltiniș este ideală atât pentru practicanții începători, cât și pentru cei experimentați.  Tot în această categorie al echipamentului complet de instalații și nu numai, sunt incluse și tunuri de zăpadă, nocturnă și centre dedicate închirierii de echipamente necesare schiorilor.

Stațiunea și-a câștigat faima și datorită pârtiei de schi Arena Platos, situată pe platoul Poiana Plopacii, din Munții Cindrel. Situată la o altitudine nu mai mică de 1.400 de metri, domeniul schiabil se bucură de o popularitate continuă din partea turiștilor sosiți, îndeosebi, datorita procesului de modernizare a complexului de schi din zonă.

arena-platos-paltinis-teleschi

Arena Platos

În ceea ce privește ofertele de cazare, Stațiunea Păltiniș dispune de prezența numeroaselor hoteluri și caselor de vacanță, dar și a restaurantelor sau a altor locații ce privesc recreerea sau petrecerea timpului liber. Sezonul cald atrage turiștii pasionați de drumețiile montane, cei interesați beneficiind de un punct de plecare din traseele turistice special amenajate, existente în Munții Cindrel sau Munții Lotrului. Cei care se aventurează în sălbăticia naturii sunt răsfățați cu peisaje deosebite, în special în zona în care s-au format Cheile Cibinului.

6960053

Cheile Cibinului

Atracții turistice în stațiune

Cei sosiți în Stațiunea Păltiniș au onoarea de a vizita una dintre principalele atracții ale zonei, reprezentată de Schitul Păltiniș, o bisericuță din lemn, ridicată în anul 1930. Situat chiar la intrarea în stațiune, schitul adăpostește obiecte valoroase, printre care, Icoana Sfintei Paraschiva, precum și o veche Psaltire ce își are vechimea încă din anul 1904.

DSC_0052

Schitul Paltinis

Dincolo de zidurile mănăstirii se află și mormântul celebrului filozof român, Constantin Noica, pe care turiștii îl pot vizita. Alte atracții turistice din Păltiniș sunt monumentele istorice deschise publicului larg, precum Casa Turiștilor (1894), Casă Medicilor (1895), Sala Monaco (1898) și Casa Memorială Constantin Noica.

De pe lista obiectivelor turistice din păltiniș nu pot lipsi nici Parcul Natural Cindrel, Rezervația Iezerele Cindrelului, Lacul Iezerul Mic și Lacul Iezerul Mare.

Căi de acces

Accesul în stațiune se realizează prin DN1 Oradea, DN7 (E15A), de la București la Sibiu, apoi drum local DJ 106A, prin comuna Rășinari, până în stațiune.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.