Decoctul de ȚELINĂ ajută la eliminarea TOXINELOR și a KILOGRAMELOR în plus

Rădăcina de țelină este unul din cele mai eficiente diuretice naturale. Are totodată proprietăți depurative și hipoglicemiante notabile.

Datorită conținutului bogat în săruri minerale, țelina este tonică, alcalină și remineralizantă. Este o rădăcinoasă extrem de benefică sănătății.

Ceai de Țelină

Ceai de Țelină

Pe lângă faptul că favorizează eliminarea toxinelor, țelina are și o acțiune declorurantă, fiind utilă în afecțiuni renale.

Țelina are proprietăți anti-obezitate și efecte benefice în curele de slăbire. Ajută la eliminarea excesului de apă din țesuturi și la tratarea edemelor, inclusiv a celor cardio-renale.

Datorită activității depurative, țelina este recomandată și persoanelor care suferă de reumatism, gută și alte forme de diateză urică.

Efectul revigorant al țelinei se datorează și faptului că această rădăcină stimulează glandele suprarenale. Este un aliment foarte bun pentru persoanele stresate și veșnic obosite.

Pentru a completa tabloul acțiunii vindecătoare a țelinei, vom spune că aceasta are inclusiv proprietăți hipoglicemiante. De aceea poate fi folosită ca remediu profilactic sau adjuvant pentru diabet.

Decoct de țelină pentru slăbit și detoxifiere

În una din cărțile academicianului Ovidiu Bojor am găsit o rețetă simplă pe bază de țelină care poate ajuta la eliminarea toxinelor și a surplusului ponderal.

Se pun 30 g de rădăcină de țelină la fiert cu 1 litru de apă. Se lasă circa 20 de minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.

Țelina – atât rădăcina, cât și frunzele și tijele verzi – poate fi consumată de asemenea în salate de crudități, sau sub formă de suc.

Consumul de țelină este indicat de asemenea persoanelor care suferă de anemie, astenie, nervozitate, convalescență, demineralizare, tulburări hormonale, catar bronșic sau afecțiuni pulmonare.

_____________________________________________________________________________________________

Surse articol:
„Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu și Călin Ianța
„Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Mulțumesc mult pentru sfaturile utile!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.