Ceaiuri Energizante – 5 Plante Care Cresc Nivelul de Energie

Dacă vrei să beneficiezi de mai multă energie în mod natural, gândeşte-te la ceaiurile din plante. Plantele medicinale pot fi nu doar înviorătoare şi creatoare de energie, ci şi liniștitoare asupra psihicului, relaxante pentru stomac sau stimulente pentru sistemului imunitar sau nervos.

ceaiuri pentru energie

Ceaiurile din plante sunt alternative naturale care garantează creşterea tonusului matinal, fără să provoace efectele secundare pe care le dă cofeina: accelerarea ritmului cardiac, creşterea tensiunii şi a producţiei de hormoni de stres.

1. Ginko Biloba – Stimulează circulaţia

Ginkgo Biloba este o plantă cunoscută în medicina chineză pentru capacitatea sa de a crește fluxul sangvin către creier şi capacitatea de concentrare și atenţie naturală. Îmbunătățește nivelul de energie la nivel general, și stimulează sistemul circulator.

Ceaiul de Ginkgo Biloba este de mare ajutor persoanelor care suferă de varice, mâini şi picioare reci sau de oboseală cronică. Atenţie! Administrat în cantităţi mari, pe termen lung, acest ceai poate crește tensiunea arterială. Se va evita mai bine de persoanele hipertensive.

2. Ginseng – Creşte rezistenţa

Ginsengul este o altă plantă de origine chineză care a fost înzestrată de la natură cu proprietăţi energizante excepţionale. Ceaiul de Ginseng este prescris de fitoterapeuţi ca un remediu puternic anti-stres.

Acesta creşte rezistenţa corpului la oboseală şi stres. În China, este o considerat plantă revitalizantă mai ales pentru persoanele în vârstă. Alte efecte benefice ale ginseng-ului: stimulează sistemul imunitar şi crește fertilitatea.

3. Ceai de lemn-dulce – Combate „căderile” de energie

Planta lemn-dulce este considerată de mulţi medici naturişi un leac universal. Cel mai important beneficiu este împrospătarea unui organism căzut pradă oboselii. Ceaiul de lemn dulce acţionează asupra glandelor suprarenale care au fost afectate de prea mult stres. Lemnul-dulce are efecte anti-stres puternice, fiind totodată un stabilizator natural al nivelului de zahăr din sânge.

4. Ceai de ghimbir – Îmbunătăţeşte starea de spirit

Ghimbirul stimulează sistemul circulator şi creierul, contribuind totodată în mod miraculos la golirea minţii de gânduri depresive şi stresante. Este foarte benefic pentru stomac și de asemeni un remediu natural eficient pentru toate formele de greaţă – de la răul de maşină până la starea de vomă experimentată de femeile însărcinate.

5. Ceai de măceşe – Ceaiul întineririi

Măceșele sunt cunoscute pentru efectul lor de regenerare asupra corpului. Aceste fructe sunt o sursă minunată de vitamina C – cu efecte anti-îmbătrânire. Ajută la menţinerea sănătăţii pielii, şi ne dă un aspect tânăr. Ceaiul de măceşe are gust parfumat de fructe de pădure, foarte răcoritor. Este ideal pentru a începe o dimineaţă „bună”.

Precauţii şi contraindicaţii

Este bine ca persoanele sub 18 ani şi femeile gravide să consulte un medic înainte de a consuma ceaiuri din plante energizante.

În orice caz, ceaiurile cu efect energizant trebuie administrate ocazional, nu în fiecare zi, pentru efecte sigure.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Periculoase pentru inima!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.