Un compus din VARZĂ combate cancerul ovarian și cervical

Faptul că legumele crucifere precum varza, broccoli și conopida au capacitatea de a combate cancerul nu este o descoperire recentă.

Un studiu publicat în 2012 a arătat că aceste legume conțin o substanță care poate suprima creșterea și dezvoltarea tumorilor în diferite tipuri de cancer, în special cele de natură hormonale.

Varză Cancer

Varză Cancer

Această substanță se numește Diindolylmethane (DIM) și este prezentă în cantități mari în varză. Studiile de laborator, realizate pe șoareci cu cancer ovarian au arătat că DIM are proprietăți chemopreventive și inhibă proliferarea celulelor maligne prin inducerea apoptozei. Acest compus suprimă totodată angiogeneza și metastaza.

Comparativ cu grupul de control, care a primit doar cisplatin, grupul care a primit și cisplatin și DIM, și grupul tratat doar cu DIM au prezentat o încetinire a creșterii tumorilor.

DIM protejează celulele de activarea STAT3 – un factor care permite multiplicarea celulelor canceroase și metastaza (răspândirea bolii de la un organ în tot corpul), și care crește rezistența celulelor maligne la cisplatin, un medicament chimioterapeutic.

Studiul a arătat că DIM are o toxicitate minimă asupra celulelor umane normale. Datorită selectivității sale în uciderea celulelor maligne, acest compus are un potențial anticancerigen remarcabil, comparativ cu unele medicamente chimioterapeutice, care au o toxicitate ridicată și efecte secundare numeroase.

Un studiu clinic recent realizat pe femei cu cancer cervical a arătat că DIM a produs îmbunătățiri la 50% din paciente. Acest compus este testat momentan și împotriva cancerului de prostată.

Putem beneficia de efectele anticancerigene ale legumelor crucifere pur și simplu consumându-le mai des. Varza poate fi consumată crudă, sub formă de salată. Broccoli poate fi copt în cuptor, la fel și conopida, cu puțin ulei de măsline și turmeric – un alt condiment cu proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii.

DIM este comercializat și sub formă de supliment alimentar, fiind recomandat pentru îmbunătățirea metabolismului estrogenului și stimularea enzimelor responsabile cu detoxifierea.

Sursă: http://www.herbs-info.com/blog/scientists-cabbage-chemical-could-treat-ovarian-cancer/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]