GHIMBIRUL poate reduce TUMORILE și inhibă creșterea celulelor CANCEROASE (studii)

Consumul regulat de fructe și legume a fost asociat în numeroase studii cu prevenirea și combaterea cancerului. Folosit îndeosebi ca aromatizant pentru băuturi și mâncăruri, ghimbirul este o plantă terapeutică puternică, utilizat în medicina tradițională ca un remediu eficient pentru bolile inflamatorii.

Ghimbir - Cancer și Tumori

Ghimbir – Cancer și Tumori

Rădăcina de ghimbir conține compuși fenolici bioactivi precum gingerol, gingeroni, paradol și shogoal, care au demonstrat proprietăți antiinflamatoare, anti-arterosclerotice, anti-angioneză și anti-proliferative în tumori și cancer.

Cercetătorii americani cred că rădăcina de ghimbir poate juca un rol promițător ca agent chemopreventiv. Potrivit unui studiu recent, realizat la Universitatea de Stat din Georgia pe șoareci de laborator, extractul de rădăcină de ghimbir a inhibat creșterea și a redus dimensiunea tumorilor la prostată cu 56%. A fost folosită o doză orală de 100 mg de extract de ghimbir/kg.

Ghimbirul acționează prin inhibarea celulelor canceroase, perturbarea progresiei ciclurilor celulare și capacității de reproducere, și prin inducerea procesului de apoptoză (moartea celulară programată).

Extractul de ghimbir nu a avut efecte toxice asupra țesuturilor normale cu dezvoltare rapidă, precum intestinul sau măduva osoasă.

Acesta este primul studiu care demonstrează in vitro și in vivo activitatea anticanceroasă a extractului de ghimbir în ceea ce privește controlul cancerului de prostată.

_____________________________________________________________________________________________

Un alt studiu, realizat de cercetătorii japonezi a arătat că extractul de ghimbir și compușii săi majori – shogaol și gingerol exercită un efect anti-proliferativ asupra unor linii celulare tumorale. Mai precis, ghimbirul a suprimat progresia ciclului celular și în consecință, și a indus moartea liniilor celulare canceroase pancreatice umane.

_____________________________________________________________________________________________

Cercetătorii americani au descoperit că utilizarea unor agenți dietetici precum ghimbirul ar putea avea un rol potențial în tratarea și prevenirea cancerului ovarian. Ghimbirul a inhibat creșterea și a modulat secreția factorilor angiogenici în celulele canceroase mamare. Din toți compușii studiați in vitro, 6-shogaol a fost cel mai activ.

_____________________________________________________________________________________________

De asemenea, alte studii au arătat că suplimentarea cu ghimbir la o doză de 0.5-1.0 g pe zi reduce semnificativ severitatea stărilor de greață induse de chimioterapie la pacienții adulți cu cancer.

Surse:
http://www.greenmedinfo.com/blog/ginger-reduces-tumors-mice-56
http://www.greenmedinfo.com/article/ginger-zingiber-officinale-reduces-acute-chemotherapy-induced-nausea
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25961833
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2241638/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.