ELIXIR de TINEREȚE – 1 păhărel după masă redă o a doua tinerețe și alungă oboseala

Vanilia este un secret de sănătate bine păstrat de botaniștii și șamanii antici din Mezoamerica. Aztecii cunoșteau foarte bine proprietățile terapeutice ale substanțelor pe care noi astăzi le folosim doar pentru aromatizarea mâncărurilor, și pe care cercetătorii abia încep să le re-descopere.

Elixir de Tinerețe Rețetă

Elixir de Tinerețe Rețetă

Păstăile de vanilie cresc în Mexic și America de Sud, unde au fost folosite din antichitate la vindecarea rănilor și tratarea anxietății.

Ce proprietăți are vanilia

Conform unui studiu realizat de indieni, și publicat în anul 2007 în Jurnalul Agricultural and Food Chemistry, vanilia conține cantități importante de antioxidanți. Aceștia sunt extrem de valoroși pentru reducerea radicalilor liberi din corp, care cauzează numeroase boli, inclusiv cancer.

Extractul de vanilie conține foarte multe vitamine și minerale importante: complexul B, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Acesta acționează ca un sedativ blând, tranchilizant și anti-depresiv. În plus, combate inflamațiile cauzate de febră. Utilizat și în aromaterapie, extractul de vanilie are un parfum care induce o stare de calm și liniște la pacienții cu anxietate sau insomnie.

Vanilia are proprietăți anti-cancerigene, care se datorează compusului principal numit „vanilină”, un polifenol cu efecte antioxidante puternice.

Trebuie să reținem că vanilia este stimulantă, tonică și antiseptică. Are o aromă și un parfum bogat și dulce, extrem de plăcut, motiv pentru care este folosită la aromatizarea preparatelor dulci (înghețată, creme, prăjituri, biscuiți, ciocolată, dulceață, lichioruri etc).

Elixir de tinerețe – rețetă

Pulberea de turmeric, păstăile de vanilie și apa de flori de portocal se pot procura de la magazinele naturiste, sau de pe internet.

Ingrediente

• 2 păstăi de vanilie
• 1 vârf de cuțit de turmeric pulbere
• 1 vârf de cuțit de cuișoare
• 1 vârf de cuțit de nucșoară
• ½ linguriță de scorțișoară
• 100 ml de alcool de 80 de grade
• 100 ml de apă de flori de portocal
• 100 g de zahăr brun

Preparare

Se pun plantele la macerat în alcool într-un borcan de sticlă. Se închide ermetic și se lasă 20 de zile. După această perioadă, se încălzește până la fierbere apa de flori de portocal și se adaugă la macerat. Se mai lasă 12 ore, apoi se strecoară. Se adaugă zahărul brun, și se încălzește la foc mic, până la dizolvarea completă a zahărului. Se bea câte 1 păhărel (30 ml), după masă.

Sursă: “500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe”, Dr. Marc Bosquet

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Interesant, aș fi curioasa sa știu dacă cineva a încercat asta

  2. am incercat aceste retete naturiste si dau rezultate bune!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.