Persoanele care mănâncă nuci în fiecare zi trăiesc mai mult

Consumul de nuci este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Aceste fructe oleaginoase sunt foarte bogate în nutrienți, grăsimi bune și compuși bioactivi.

Conțin proteine vegetale de înaltă calitate, fibre, minerale (calciu, magneziu, potasiu), tocoferoli, fitosteroli și compuși fenolici, polifenoli și acid alfa-linoleic.

Persoanele care consuma nuci in fiecare zi traiesc mai mult

Persoanele care consuma nuci in fiecare zi traiesc mai mult

Cercetătorii de la Universitatea Harvard susțin că consumul de nuci ne poate oferi protecție împotriva bolilor cardiovasculare, cancerului, inflamațiilor și radicalilor liberi.

Studiile epidemiologice au arătat că persoanele care mănâncă nuci au un risc mai mic de boli de inimă coronariene, diabet și calculi biliari.

Alte cercetări au asociat consumul de nuci cu efecte benefice în hipertensiune arterială, cancer și inflamații.

Consumul de nuci influențează în mod pozitiv tensiunea arterală (reduc tensiunea arterială și răspunsurile tensiunii arteriale la stres), adipozitatea viscerală (grăsimea abdominală) și sindromul metabolic.

Nucile nu îngrașă, din contră, ajută la pierderea în greutate, potrivit studiilor epidemiologice.

Datorită conținutului de fibre și proteine, nucile reduc apetitul și mențin sațietatea.

Îmbunătățesc profilul lipidelor și procesele inflamatorii, stresul oxidativ, reactivitatea vasculară și controlul glicemiei.

Studiile intervenționale au demonstrat că nucile scad colesterolul chiar și la persoanele care au o dietă sănătoasă, și ajută la curățarea arterelor de plăci.

Cercetătorii de la Institutul de Medicină Socială și Preventivă de la Universitatea din Zurich au arătat că nucile au un impact extraordinar asupra sănătății și pot preveni decesul prematur.

Studiul realizat pe 7.216 persoane cu risc cardiovascular crescut a arătat că persoanele care au consumat 1-3 porții de nuci pe săptămână au avut o reducere semnificativă a ratei mortalității generale, comparativ cu persoanele care nu au consumat deloc nuci. O porție înseamnă circa 30 g de nuci.

Două studii ample realizate la Harvard pe o durată de 30 de ani care au inclus 120.000 de persoane au arătat cei care mănâncă nuci în fiecare zi trăiesc mai mult și au o viață mai sănătoasă decât cei care nu consumă nuci.

Mai precis, aceștia au un risc mai mic de deces din cauza unei boli de inimă, unei afecțiuni respiratorii sau a unui tip de cancer.

Cu cât mai frecvent este consumul de nuci, cu atât mai mic este riscul de moarte prematură.

Datorită conținutului mare de DHA (un tip de acid gras esențial Omega-3), nucile protejează creierul la nou-născuți, îmbunătățesc performanța cognitivă la adulți și previn sau ameliorează declinul cognitiv la vârstnici.

Surse articol:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257681/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3716782/
3. http://blog.brainhq.com/2013/11/27/huge-harvard-study-says-eating-nuts-can-help-you-live-longer/
4. http://www.health.harvard.edu/blog/eating-nuts-linked-to-healthier-longer-life-201311206893
5. http://blog.brainhq.com/2010/08/25/nuts-for-brain-health/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.