Perna cu CASTANE – un leac încercat pentru nevralgii și DURERI care nu trec cu medicamente

În medicina chineză, castanele sunt considerate leacuri eficiente pentru protejarea corpului de răceala iernii. Castanele se găsesc în toate piețele din Beijing în timpul iernii.

Datorită efectelor de încălzire, castanele ajută la îmbunătățirea circulației și a mobilității articulare, la tonifierea zonelor inferioare ale corpului – spatele, genunchii, gleznele și tendoanele.

Castane

Castane

Prin faptul că previn acumularea și stagnarea răcelii în partea inferioară a corpului, castanele pot ajuta inclusiv în ameliorarea durerilor.

Castanele calmează durerile și nevralgiile

Am găsit un leac românesc pentru dureri, pe bază de castane. O cititoare a revistei Formula As a făcut publică o rețetă simplă pentru tratarea nevralgiilor dureroase. Acest remediu nu a fost testat, nici confirmat științific. 

Femeia s-a îmbolnăvit de nevralgie dureroasă la tibia piciorului din cauza curentului. Nici un medicament nu a ajutat-o să scape de dureri, până a aflat de la o rudă că o pernă cu castane i-ar putea fi de ajutor.

Castanele se curăță de coajă. Miezul se zdrobește cu ajutorul unui blender sau mixer, și se umple cu el o pernă. Se coase la gură și se aplică pe locul dureros. Se poate ține în timpul nopții. Tratamentul se repetă câteva nopți la rând, până când durerile cedează complet.

Mai târziu, soțul femei a folosit perna cu castane și pentru a-l ajuta pe șeful lui să scape de o nevralgie facială foarte dureroasă, care cuprindea și urechea.

Unele persoane susțin că aceste fructe ne pot apăra și de poluarea aerului și de radiații, de aceea putem ține câteva castane în geanta în care avem telefonul sau în casă, pentru a ne proteja de efectele nocive ale unui router WiFi. Acest lucru s-ar putea datora conținutului de beta-caroten, însă această afirmație nu a fost confirmată de studii. 

Castanele cresc imunitatea

Castanele întăresc mușchii, nervii și vasele de sânge. Pentru consumul intern se folosesc castane comestibile. Acestea se crestează cu un cuțit în formă de X și se fierb în apă clocotită cu sare, timp de 10-15 minute.

Sunt recomandate îndeosebi în alimentația copiilor, vârstnicilor și persoanelor care suferă de astenie fizică sau intelectuală, imunitate scăzută sau afecțiuni cardiovasculare.

Iarna se pot consuma câte 10-15 castane, de 2-3 ori pe săptămână. Acest sfat îi privește de asemenea pe cei care locuiesc în zone cu un climat rece.

Persoanele alergice la nuci și cei care suferă de constipație sau de infecții urinare sau renale, nu trebuie să consume castane.

Sursă articol: http://www.formula-as.ro/2012/1005/asa-m-am-vindecat-53/perna-cu-castane-14702

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.