Alternative naturale la Ibuprofen și Paracetamol – leacuri care ușurează DURERILE

Articol documentat

La ora actuală, cele mai utilizate medicamente pentru dureri sunt Ibuprofenul și Paracetamolul. Se găsesc atât de ușor în toate farmaciile, încât în America inclusiv copiii le pot cumpăra.

Sunt atât de populare deoarece reușesc, cel puțin temporar, să reducă durerea prin blocarea semnalelor dureroase. Cu toate acestea, modul lor de acțiune este superficial, deoarece el vizează doar ușurarea simptomelor și nu îndepărtarea cauzei durerilor.

Leacuri Dureri

Leacuri Dureri

Respectatul dr. Isaac Eliaz precizează de asemenea faptul că, în ciuda inofensivității lor aparente, aceste medicamente nu sunt lipsite de efecte secundare.

Pe lângă faptul că dau dependență, unele studii au arătat că ele pot cauza probleme grave la nivelul stomacului și ficatului, producând daune intestinale sau chiar insuficiență hepatică.

În mod ideal, un tratament ar trebui să fie eficient dar fără să provoace efecte secundare, accesibil tuturor din punct de vedere al costului și să fie cât mai natural posibil, pentru a susține starea de sănătate și vitalitate a organismului.

Alternative naturale la Ibuprofen și Paracetamol

Dr. Eliaz ne dezvăluie care sunt cele mai eficiente remedii naturale împotriva durerilor, lipsite de efecte adverse nocive. Unele din ele se află deja în bucătăria noastră.

Pe lângă faptul că au capacitatea de a reduce durerile, aceste plante, alimente și suplimente ne pot oferi multe alte beneficii sănătății.

Dr. Isaac Eliaz

Dr. Isaac Eliaz

Pentru cei care nu știu, dr. Isaac Eliaz este un autor, cercetător, lector în domeniul prevenției și tratamentului cancerului și stimulare imunitară, inventator de produse (suplimente alimentare și formule din plante) și practicant clinic respectat.

Este de asemenea considerat un pioner în domeniul medicinei integrative încă din anii ’80. Este implicat în numeroase studii clinice. Lucrările sale au fost publicate în jurnale renumite.

TURMERICUL

Este cu siguranță prima recomandare în acest domeniu. Sute de studii au fost realizate pe acest condiment miraculos din India, devenit popular și la noi în țară. Se găsește sub formă de pulbere, capsule și diferite extracte.

Este considerat unul din cele mai puternice remedii împotriva durerilor. Compusul său activ – curcumina – are proprietăți antiinflamatoare remarcabile, prin care ajută la stimularea circulației, controlul durerilor, detoxifierea corpului și repararea țesuturilor.

Studiile au arătat că poate ajuta în tratamentul osteoartritei și a artritei reumatoide.

Mai mult, consumul de turmeric susține imunitatea și longevitatea. Îl putem folosi zilnic la gătit. Acesta dă mâncărurilor o nuanță aurie foarte intensă, asemănătoare șofranului. Poate fi folosit inclusiv în aluaturile fără ou (cozonac, clătite, pâine).

GHIMBIRUL

Face parte din aceeași familie cu turmericul. Cercetătorii au demonstrat în numeroase studii că ghimbirul reduce inflamațiile interne și externe, crește circulația și reduce durerile articulare și disconfortul intestinal.

Poate fi folosit în stare proaspătă (ras și amestecat cu miere, adăugat în diferite mâncăruri, sucuri sau deserturi), sub formă de ceai, capsule sau pulbere.

CAPSAICINA

Este compusul activ din ardeii iuți. Are o eficiență dovedită împotriva durerilor articulare, musculare și nervoase. Capsaicina reduce concentrația unei substanțe (numită substanța P) implicată în procesul de transmitere de semnale dureroase.

Capsaicina crește circulația în tot corpul, încălzește articulațiile rigide, reduce durerile musculare și la ameliorează pe cele lombare.

Se găsește în piperul Cayenne, comercializat în magazinele naturiste. De asemenea, se poate găsi sub formă de alifii sau capsule.

VITAMINA D

Studiile au asociat lipsa acestei vitamine din corp cu apariția durerilor cronice. Persoanele cu deficit de vitamina D au avut nevoie de o doză dublă de medicamente pentru dureri decât cei cu un nivel optim de vitamina D.

VITAMINA C

Este unul din cei mai puternici antioxidanți de care avem nevoie. Are proprietăți antiinflamatoare și s-a dovedit eficientă în reducerea durerilor și accelerarea procesului de vindecare a leziunilor la sportivi.

VITAMINE din complexul B

Aceste vitamine sunt îndeosebi eficiente în tratarea durerilor nervoase (neuropatie periferică), mai ales la persoanelor cu diabet.

MAGNEZIUL

Acest mineral ajută la controlul unui compus neurochimic asociat cu durerile, contribuie la relaxarea mușchilor înțepeniți și la eliminarea spasmelor musculare. Se poate folosi la baie, sub formă de săruri Epsom (care conțin sulfat de magneziu) sau ca ulei, sub formă de masaj.

ACETIL L-CARNITINĂ

Este un aminoacid care s-a dovedit util în ameliorarea durerilor nervoase la diabetici (neuropatie diabetică). Are de asemenea proprietăți regenerante și anti-îmbătrânire. Suplimentele cu acetil L-carnitină sunt recomandate sportivilor, persoanelor cu Parkinson, Alzheimer, diabet, depresie și alte afecțiuni neurologice.

GLUCOZAMINĂ

Acest compus bogat în glucoză se găsește în corpul nostru (în articulații și țesuturile conjunctive). Are rolul de a menține sănătatea cartilajelor.

Glucozamina reduce inflamația, rigiditatea articulațiilor și ușurează durerile articulare. Îmbunătățește mobilitatea și contribuie la refacerea articulațiilor afectate de uzură datorită vârstei, de la nivelul șoldurilor, genunchilor, mâinilor și a coloanei vertebrale.

Unele studii au arătat că este mai eficientă decât antiinflamatoarele nesteroidiene precum Ibuprofenul sau Aspirina în atenuarea durerilor articulare.

BOSWELLIA

Este o rășină extrasă din arborele de tămâie Boswellia, care a demonstrat proprietăți antiinflamatoare și analgezice. Poate fi găsită în magazinele naturiste, ca supliment. Este recomandată în osteoartrita la genunchi.

Surse articol:

1. http://www.institutefornaturalhealing.com/2016/07/dr-eliazs-10-best-supplements-to-beat-pain/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19903416
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23965166
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3591524/
5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17075840
6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12676044
7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12622457
8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3011108/
9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18209521
10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25198368
11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3389328/
12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17606778
13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22940269

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]