TURMERICUL, mai bun decât ASPIRINA în prevenirea BOLILOR de INIMĂ

Strategiile de prevenire a bolilor de inimă au căpătat o importanță covârșitoare în societatea actuală, marcată de o rată extrem de crescută a infarcturilor.

Ne bucurăm să vedem că cercetătorii au interesul de a căuta și descoperi alternative mai naturale și mai sigure la medicamentele sintetice prescrise astăzi persoanelor cu risc cardiac, precum aspirina sau statinele.

Turmeric vs. Aspirină

Turmeric vs. Aspirină

Un studiu recent deosebit de interesant, apărut în Jurnalul American de Nutriție și Metabolism a arătat că o doză zilnică de curcuma (extract de turmeric) poate îmbunătăți considerabil funcția vaselor de sânge.

Studiul a fost realizat pe 59 de adulți sănătoși, pe o perioadă de 2 luni. Participanții au fost împărăți în 3 grupuri: un grup a primit 50 mg de curcumină pe zi, un grup a primit 200 mg de curcumina pe zi iar al treilea grup a primit un placebo.

Cercetătorii au observat o îmbunătățire importantă din punct de vedere clinic a funcției vaselor sangvine la persoanele care au primit turmeric zilnic, timp de 8 săptămâni. Doza de 200 mg de curcumină pe zi a obținut rezultatele cele mai bune, și anume o dilatare de 3% mai mare a edoteliului (căptușeala din interiorul vaselor de sânge).

Disfuncția endotelială (incapacitatea artereor de a se dilata complet) reprezintă una din cele mai importante cauze ale bolilor cardiovasculare. Și doza de 50 mg de curcumină a dus la dilatarea endoteliului, dar într-o măsură prea mică (1,7%) pentru a fi considerată semnificativă din punct de vedere clinic.

Autorii acestui studiu au concluzionat că turmericul poate fi folosit zilnic, ca o strategie simplă de reducere a riscului de boli cardiovasculare.

Spre deosebire de medicamentele anticoagulante (precum aspirina sau warfarina), care subțiază sângele pentru a-l ajuta să treacă mai ușor prin arterele îngustate sau înfundate, turmericul ajută la îndepărtarea cauzei apariției bolilor de inimă și chiar la anularea lor, prin dilatarea arterelor și îmbunătățirea funcției endoteliale.

Turmericul nu este singurul aliment pe care îl putem include în dieta zilnică pentru a ne feri de bolile cardiovasculare. Avocado și rodiile au de asemenea capacitatea de a inhiba constricția vaselor de sânge și respectiv de a împiedica procesul de depunere de plăci în artere.

Sursă: http://m.greenmedinfo.com/blog/turmeric-extract-helps-open-your-arteries#sthash.NjBdzg4K.dpuf

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]