SCORȚIȘOARA scade apetitul și pofta pentru dulciuri, și ajută la scăderea în GREUTATE (3 moduri de utilizare)

Pare de necrezut că o mirodenie atât de parfumată și plăcută la gust poate avea atât de multe beneficii pentru sănătate, între care scăderea colesterolului, a glicemiei, a grăsimii și a greutății corporale. Aceste efecte au fost confirmate studiile științifice realizate în ultimii ani.

Am găsit trei moduri de administrare a scorțișoarei pentru scăderea în greutate, reducerea apetitului, stimularea arderii grăsimilor și reglarea glicemiei.

Scorțișoară Pentru Slăbit

Scorțișoară Pentru Slăbit

Cum să folosim scorțișoara pentru a slăbi

Sub formă de ceai. Se pune ½ linguriță de pulbere de scorțișoară la fiert cu 250 ml de apă. Se lasă să clocotească circa 1 minut, apoi se închide focul, se acoperă vasul și se lasă la infuzat 10 minute.

Se strecoară și se lasă să se răcească bine. Se bea înainte de masă. Se poate administra câte 1 cană de ceai de scorțișoară rece, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale.

Pe lângă faptul că reduce pofta pentru dulciuri, previne supraalimentarea și ajută la scăderea în greutate, ceaiul de scorțișoară consumat fierbinte sau cald pune sângele în mișcare și ajută în răceli și gripă.

Scorțișoară cu miere. Se pune 1 lingură de pulbere de scorțișoară și miere într-o cană cu apă caldă, se amestecă bine și se bea cu înghițituri rare. Este un mijloc eficient împotriva apetitului crescut seara sau în timpul nopții. În plus, mierea cu scorțișoară are efecte stimulente asupra creierului, ajutând la îmbunătățirea atenției și a memoriei.

Pulberea menține senzația de sațietate mai mult timp și stimulează arderea grăsimilor, previne formarea de țesut adipos.

Acest remediu poate fi de asemenea util persoanelor care suferă de diabet, deoarece are efecte reglatoare asupra funcției pancreasului și a glicemiei, precum și celor cu infecții digestive.

Pulberea de scorțișoară se obține acasă prin măcinarea batoanelor de scorțișoară prin râșnița de cafea. Aceasta se păstrează într-un borcănel de sticlă, închis bine cu capac.

Atenționări privind utilizarea scorțișoarei

Trebuie să știți că există două tipuri de scorțișoară: Scorțișoară Cassia (chinezească) și Scorțișoară Ceylon (indiană).

Doar Scorțișoara Ceylon poate folosită în scop medicinal (în doze mari și pe termen lung). Scorțișoara chinezească (cassia) conține mai multă cumarină, o substanță care ingerată în cantități mari poate deveni toxică pentru organism.

Scorțișoara Ceylon are o armă mai fină și mai puțin înțepătoare, și o culoare brună, deschisă.

Sursă articol: http://www.formula-as.ro/2014/1102/medicina-naturii-44/enigmatica-scortisoara-17287

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Persoanele cu gastrita sau ulcer sa fie atente .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.