O linguriță de MIERE înainte de culcare te ajută să dormi liniștit și să te trezești odihnit

O linguriță de miere, luată seara înainte de culcare, poate fi medicamentul cel mai bun pentru a dormi liniștit și a te trezi odihnit.

Mierea de albine are un raport ideal de fructoză și glucoză – două glucide care susțin ficatul în descompunerea grăsimilor și toxinelor. Acest proces care are loc îndeosebi în timpul ciclului de somn.

Mierea - Somnifer Natural

Mierea – Somnifer Natural

Mierea acționează împotriva insomniei pe mai multe căi:

– ajută organismul să se relaxeze și să se detoxifice
– ajută la eliberarea de melatonină (un hormon natural produs de corp care induce somnul)
– reface nivelul de glicogen de la nivelul ficatului, împiedicând creierul să activeze răspunsurile la stres și să perturbe somnul

Cercetătorii de la Pediatric Ambulatory Community Clinic din Israel au investigat efectele mierii de albine asupra calității somnului de noapte. Studiul lor a fost unul dublu-orb, randomizat și controlat cu placebo, și a fost realizat pe 300 de copii de 1-5 ani, cu tulburări de somn și tuse nocturnă asociate cu infecții ale tractului respirator superior.

Copiii au primit câte o doză de 10 g de miere (cu diferite arome, precum de eucalipt sau citrice), cu 30 de minute înainte de culcare. Comparativ cu grupul placebo, copiii care au primit miere au raportat o frecvență și o severitate redusă a tusei și îmbunătățirea calității somnului.

Mierea de albine poate fi consumată seara: o linguriță amestecată într-o cană de lapte cald. Copiii sub un an nu trebuie să consume miere sau alte produse care conțin miere, deoarece aceasta poate conține spori și toxine ce pot cauza botulism infantil.

Nu folosiți decât miere dintr-o sursă de încredere sau de la un apicultor pe care îl cunoașteți, pentru a vă asigura că produsul pe care-l consumați este 100% natural și nu fals.

Surse articol:
1. http://www.herbs-info.com/blog/cant-sleep-all-the-way-through-the-night-try-a-little-bit-of-this-ideal-liver-fuel-before-bed/
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22869830
3. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=349

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.