Cura cu CICOARE pentru DIABET (ajută la stabilizarea GLICEMIEI)

Cercetările științifice sugerează că rădăcina de cicoare poate fi un remediu natural eficient pentru diabet. Are atât efecte preventive, cât și curative. Extractul de rădăcină de cicoare poate întârzia/preveni declanșarea prematură a diabetului zaharat, și încetini progresia sau dezvoltarea complicațiilor asociate acestei boli.

Un studiu realizat de japonezi a arătat că extractul de rădăcină de cicoare uscată conține fructani de tipul inulinei, care au efecte anti-hiperglicemiante și anti-dislipidemice, și ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal.

Cicoare

Cicoare

Un alt studiu, efectuat la Universitatea de Științe Medicale Tehran din Iran, a arătat că rădăcina de cicoare are efecte benefice asupra diabetului, de scurtă durată (2 ore, în ceea ce privește testul de toleranță la glucoză) și de lungă durată (28 de zile).

Remediu din cicoare pentru diabet – rețetă

Ingrediente

• 250 g de rădăcini de cicoare
• 500 ml de apă
• 2 linguri de ulei de măsline

Preparare

Rădăcinile de cicoare trebuie să fie proaspete. După ce se recoltează, se curăță, se spală bine de pământ și se pun întregi într-o oală mare. Se adaugă apa rece și se pun la fiert. După ce apar primele clocote, se lasă să fiarbă 10 minute, apoi rădăcinile se scot cu o paletă și se pun pe un prosop de hârtie curat.

Rădăcinile se toacă mărunt cu un cuțit pe un fund de lemn și se pun într-un bol de sticlă. Se adaugă uleiul de măsline și se amestecă până la omogenizare. Pentru a fi consumate mai ușor, rădăcinile de cicoare fierte se pot procesa în blender, până se fac pastă.

Preparatul obținut se consumă ca atare, pe parcursul unei zilei. Acest remediu se poate administra pe o perioadă lungă de timp, până când nivelul glicemiei se reglează și rămâne stabil.

Contraindicații

Rădăcina de cicoare conține mulți oxalați, de aceea nu este recomandată persoanelor cu pietre la rinichi.

Surse articol:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4488567/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3556018/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26151029
„Leacuri Mănăstirești – Terapii Pentru Trup și Suflet”, Mariana Borloveanu

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]