TONIC din GHIMBIR și BUSUIOC

Mulți dintre noi ajungem să descoperim, din experiență, că alimentele au cu adevărat potențialul de a ne fi și hrană și medicament, după spusele marelui medic grec Hipocrate.

Atunci când ne confruntăm cu neplăcerile unei boli ușoare, putem apela la puterea vindecătoare a plantelor și a alimentelor pe care Dumnezeu le-a înzestrat cu proprietăți profilactice și curative nebănuite.

Tonic de Ghimbir și Busuioc

Tonic de Ghimbir și Busuioc

Remediile naturiste pot fi soluții mult mai bune pentru tratarea unei răceli sau a unei afecțiuni minore, îndeosebi pentru copii, decât medicamentele scumpe. Superioritatea lor se datorează în primul rând siguranței. Alimentele și plantele nu au toxicitatea și efectele secundare ale pastilelor sintetice, și pot fi folosite pe termen lung fără riscuri mari.

Este adevărat că și aceste leacuri trebuie administrate la sfatul unui medic specialist în medicina naturistă, pentru a evita unele interacțiuni negative cu unele medicamente pe care este posibil să le luați. Unele plante pot fi contraindicate într-o anumită stare de sănătate sau în doze mari.

Tonic de ghimbir și busuioc – rețetă

Întorcându-ne la subiectul acestui articol, vă prezentăm rețeta unui tonic natural pentru sănătate, care poate fi util îndeosebi în cazul unei răceli sau viroze respiratorii. Plantele folosite ajută la eliminarea simptomelor de nas înfundat și dureri în gât.

Ingrediente

• 10-15 frunze de busuioc
• 1 felie de rădăcină de ghimbir
• ½ linguriță de piper negru
• 1 ½ căni de apă

Preparare

Spălați cu atenție frunzele de busuioc. Mărunțiți rădăcina de ghimbir cât mai fin. Puteți în acest scop răzătoarea, un mortar și pistil sau cuțitul).

Puneți o tigaie la încins și uscați puțin boabele de piper până când încep să-și elimine aroma. Zdrobiți-le apoi împreună cu frunzele de busuioc folosind un pistil. Dacă nu aveți o astfel de ustensilă în casă, folosiți blenderul pentru a mărunți ingredientele.

Puneți apa la fiert într-un ibric. Adăugați ghimbirul și pasta de busuioc și piper. Puneți capacul și lăsați apa să fiarbă până când scade la ¾ cană.

Luați vasul de pe foc și lăsați să se răcorească puțin. Strecurați ceaiul și beți-l cald.

Datorită busuiocului, acest leac ajută și la calmarea sistemului nervos central, la înlăturarea stresului și a oboselii. Grație caracterului său adaptogen, busuiocul poate proteja organismul (îndeosebi sistemul cardiovascular) de efectele negative ale stresului. Poate fi util în depresie, nevroză și infecții.

Sursă: http://chefinyou.com/recipe/tulasi-inji-kashayam

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.