Lapte cald cu SCORȚIȘOARĂ și GHIMBIR – un remediu aromat pentru calmarea DURERILOR în GÂT

Usturimea în gât și strănutul sunt primele semne care anunță de obicei o răceală. Dacă boala deja s-a instalat, putem apela la acest remediu extrem de plăcut pentru pentru ușurarea durerilor în gât.

Studiile in vitro și in vivo au arătat că scorțișoara are efecte terapeutice puternice: antiinflamatoare, antimicrobiene, antibacteriene, antiseptice, antioxidante și imunomodulatoare. În scop terapeutic, este bine să folosiți scorțișoara de Ceylon (din India), și nu scorțișoara Cassia (chinezească), deoarece conține mai puțină cumarină – un compus toxic în cantități mari.

Lapte cu Scorțișoară

Lapte cu Scorțișoară

Ghimbirul este un analgezic natural, care poate ameliora tot felul de dureri, inclusiv durerea în gât. Ghimbirul este utilizat de altfel din timpuri străvechi în combinație cu miere pentru ameliorarea simptomelor unei alergii sau răceli, precum tuse, dureri în gât sau nas înfundat.

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice, ghimbirul poate combate infecțiile care cauzează dureri în gât. Mai mult, ghimbirul este un remediu excelent pentru înlăturarea senzației de greață și rău care însoțește de multe ori o răceală.

Mierea de albine este de asemenea considerată unul din cele mai eficiente remedii antiinflamatoare naturale. Calmează iritațiile gâtului și membranelor mucoase și accelerează procesul de vindecare a leziunilor. Acest lichid auriu, așa cum a mai fost numit, conține enzime cu proprietăți antiseptice prin care combate infecțiile.

Prin combinarea acestor 3 ingrediente putem obține mai ușor vindecarea bolii.

Laptele cald ajută de asemenea la calmarea temporară a durerii din gât temporar. Dacă aveți și nasul înfundat și exces de mucus, înlocuiți laptele cu suc de portocale proaspăt sau suc de ananas (are proprietăți antiinflamatoare), consumat la temperatura camerei.

Remediu pentru dureri în gât – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de lapte
• ½ linguriță de scorțișoară
• ½ linguriță de ghimbir
• 1 lingură de miere

Preparare

Puneți laptele la încălzit într-o crăticioară la foc mic. Nu trebuie să dea în clocot. Într-o cană, amestecați mierea cu pudra de scorțișoară și ghimbir, până obțineți o pastă omogenă. Turnați laptele cald și amestecați.

Pentru a obține o băutură cu efecte terapeutice și mai puternice, adăugați și 1 vârf de cuțit de turmeric. Acest condiment are o acțiune antiinflamatoare remarcabilă, și poate ajuta la reducerea durerilor. În plus, în combinație cu lapte, are o culoare și un gust asemănător laptelui cu ou.

Puteți folosi orice fel de lapte doriți, de vacă sau vegetal: de migdale, de orez, de susan, de cocos etc.

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20924865
http://www.livestrong.com/article/265676-ginger-honey-for-a-sore-throat/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.