Ceaiul de ROINIȚĂ – un remediu aromat pentru INFECȚIILE VIRALE

Roinița, cunoscută și sub numele de melisă, este o plantă aromată utilizată din vechime ca elixir pentru întărirea inimii, nervilor și psihicului. Călugărița Hildegard von Bingen spunea că roinița are puterea de a liniști inima și de a alunga tristețea și melancolia.

Deși este mai mult cunoscută pentru efectele sale tonice asupra inimii și calmante asupra sistemului nervos (stres, oboseală, agitație, nervozitate, insomnie, tulburări digestive), roinița este numărată printre alte plante cu proprietăți antivirale și antimicrobiene precum usturoiul, ceapa, oregano, rozmarinul, salvia, cimbrul, frunzele de măslin și eucaliptul.

Ceai de Roiniță - Infecții Virale

Ceai de Roiniță – Infecții Virale

Roinița s-a dovedit eficientă îndeosebi împotriva herpesului. Grație proprietățile sale antivirale, roinița accelerează procesul de vindecare a leziunilor herpetice și reduce simptomele, atunci când este folosită extern, sub formă de cremă sau unguent.

Studiile au arătat că aplicarea unui unguent cu extract de roiniță de 4 ori pe zi timp de 5-10 zile a redus semnificativ bășicile, comparativ cu un unguent placebo.

Roinița (folosită sub formă de cremă) s-a dovedit eficace nu numai în tratamentul herpesului bucal, ci și al herpesului genital.

Un studiu realizat la Universitatea din Heidelberg, Germania, a arătat că extractele de roiniță, mentă, rozmarin, salvie și cimbru au o activitate inhibitoare importantă împotriva infecțiilor cu virusul herpes simplex de tip 1 și 2 și a unei tulpini de herpes simplex 1 rezistente la medicamentele convenționale (precum Ciclovir).

Botanistul James A. Duke spune recomandă roinița pentru tratamentul oricăror fel de infecții virale. Din această plantă se poate prepara un ceai extrem de plăcut la gust, cu efecte liniștitoare asupra sistemului nervos.

Precauții și contraindicații

Roinița și preparatele pe bază de roiniță trebuie evitate de persoanele care iau medicamente sedative sau calmante sintetice. Roinița nu trebuie consumată în doze mari sau pe termen lung de persoanele care au hipotiroidie.

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15636181
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17091431
http://www.uofmhealth.org/health-library/hn-2121004
„Farmacia Verde”, James A. Duke

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.