Sarea Amară – Un Miracol Pentru Siluetă, Piele şi Păr

Sarea amară este un tip de sare supus unui proces de rafinare natural, care nu elimină sărurile minerale nutritive, aşa cum se petrece de regulă cu sarea fină de bucătărie. Datorită conţinutului bogat de minerale, acest ingredient este foarte des recomandat de cosmetica naturistă în tratamentele de îngrijire a pielii sau a părului.

Sare amară pentru un trup frumos

Sarea amară are efecte detoxifiante puternice atât la nivel exterior, cât şi la nivel interior. Există o reţetă de succes promovată astăzi în rândul femeilor care ţin la siluetă.

Sarea Amară - Beneficii Pentru Siluetă, Piele şi Păr

Pentru un abdomen plat: se recomandă consumul unui pahar cu apă în care s-a adăugat  o lingură de  sare amară.

Acest elixir se poate bea după o masă copioasă. Este un remediu extraordinar pentru curăţarea colonului rapid, fără ca alimentele să aibă timp să se depună. Este o metodă ceva mai dură pentru organism, de aceea nu se va exagera.

Terapie cu sare amară pentru piele

Pentru detoxifierea şi exfolierea pielii, relaxarea muşchilor, calmarea inflamaţiilor pielii şi a sistemului nervos, se poate face o baie cu câteva căni de sare amară. Alte efect ale băii cu sare amară: înmuierea rănilor, dezumflarea gleznelor luxate, vindecarea rănilor.

Pentru picioare: se adaugă jumătate de cană de sare amară într-un vas mare cu apă caldă şi se înmoaie picioarele. Are efecte de îndepărtare a pielii aspre sau dure de pe călcâie, de alinare a durerilor de picioare şi de eliminare a mirosurilor neplăcute a picioarelor.

Pentru curăţarea tenului: se adaugă jumătate de linguriţă de sare amară în gelul sau crema de faţă obişnuită şi se masează uşor. La urmă se clăteşte cu apă rece pentru o curăţare profundă a pielii.

Pentru ten normal şi gras: se prepară o mască de faţă dintr-o linguriţă de sare amară, un sfert de cană de lapte praf, un ou, jumătate de linguriţă de coniac şi sucul de la o lămâie. Masca se aplică pe pielea umezită iniţial.

Pentru ten normal şi uscat: se prepară o mască dintr-o jumătate de linguriţă de sare amară, o jumătate de linguriţă de maioneză şi un sfert de morcov ras. Se aplică masca pe pielea umedă.

Pentru păr: se prepară o soluţie din 9 linguriţe de sare amară şi jumătate de cană de şampon pentru păr gras. Se aplică o linguriţă din această soluţie pe părul uscat şi se lasă 10 minute, apoi se clăteşte cu apă.

Vezi si cura de detoxifiere a ficatului cu sare amara

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. din cite stiu…pe la farmacii!

  2. i mi place ,,LATAIFAS.RO…NOTA 20…

  3. da……si stai pe tron, non-stop :]

  4. E foarte buna sarea amara,intr-adevar e putin grea cura cu ea,dar cand te gandesti ce beneficii are,asta nu mai contreaza.. Sarea amara se gaseste in farmaciile veterinare.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.