CEAIUL VERDE combate BOLILE de OCHI (dovezi științifice)

Potrivit unui articol publicat în Jurnalul online Agricultural and Food Chemistry, ceaiul verde poate ajuta la combaterea glaucomului și a altor boli de ochi, datorită acțiunii sale antioxidante puternice.

Cercetătorii din Hong Kong au descoperit într-un studiu realizat pe șobolani de laborator că ceaiul verde oferă o protecție oxidativă semnificativă asupra ochilor rozătoarelor, datorită unor compușii activi numiți catechine.

Ceaiul Verde Protejează Vederea

Ceaiul Verde Protejează Vederea

Alte studii precedente au arătat că extractul de ceai verde și catechinele pe care ceaiul verde le conține – substanțe renumite pentru capacitatea lor antioxidantă remarcabilă – are puterea de a penetra în țesutul ocular. Până acum, nu s-a știut dacă acestea pot trece din stomac și tractul gastrointestinal în țesuturile din ochi.

Studiul prezent este primul documentat pe modul în care cristalinul, retina și alte țesuturi oculare absorb catechinele și pot proteja împotriva glaucomului și a altor boli de ochi frecvente.

Rezultatele au arătat că, la șobolanii care au băut ceai verde, structurile oculare au absorbit cantități semnificative de catechine. Retina a absorbit cea mai mare cantitate de gallocatechine, în timp ce umoarea apoasă a absorbit epigallocatechine. Efectele catechinelor în reducerea stresului oxidativ dăunător din ochi au durat circa 20 de ore.

Chi Pui Pang și colegii săi – autorii acestui studiu – susțin că aceste substanțe din ceaiul verde pot fi numărate printre alți compuși antioxidanți care au capacitatea să protejeze ochii, precum vitamina C, vitamina E, luteina și zeaxantina.

Pliculețele de ceai verde aplicate pe pleoapele închise pot ajuta și la reducerea cearcănelor și a umflăturilor din jurul ochilor. Efectul se datorează nivelurilor mari de taninuri, antioxidanți și cofeină, care ajută la micșorarea vaselor de sânge care cauzează inflamația. Taninurile sunt de asemenea astringente, proprietăți prin care reduc dilatarea capilarelor și a vaselor sangvine de dedesubtul ochilor.

Surse:

http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2010/acs-presspac-april-21-2010/new-evidence-that-green-tea-may-help-fight-glaucoma-and-other-eye-diseases.html
http://www.herbs-info.com/herbs-for-eyes.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20085274
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf9032602?tokenDomain=presspac&tokenAccess=presspac&forwardService=showFullText&journalCode=jafcau

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]