Aplicațiile cu MIERE vindecă MĂTREAȚA cronică, mâncărimile și decojirea scalpului

Deși este un ingredient atât de simplu și banal, mierea dă rezultate mai bune decât medicamentele și loțiunile din comerț.

În ciuda faptului că este folosită din antichitate ca remediu pentru diferite afecțiuni externe și interne, capacitatea uimitoare a mierii de a repara problema mătreții cronice și dermatita seboreică a fost de curând confirmată clinic.

Mierea Vindecă Mătreața și Dermatita Seboreică

Mierea Vindecă Mătreața și Dermatita Seboreică

Dermatita seboreică este o boală de piele localizată în general la nivelul scalpului. Poate cauza mâncărimi ale pielii capului, roșeață, descuamarea pielii (decojire) și mătreață rebelă. În multe cazuri, dermatita seboreică este greu de vindecat, deoarece este rezistentă la tratamentele convenționale

Studiu

Studiul, intitulat “Efectele Terapeutice și Profilactice ale Mierii Crude Asupra Dermatitei Seboreice și a Mătreții” a fost publicat în Jurnalul European de Medicină. Cercetătorii au utilizat miere crudă (nepasteurizată), pentru a trata care 30 de pacienți (20 de bărbați și 10 femei) cu dermatită seboreică cronică a scalpului, feței și zonei pectorale frontale.

Participanții la studiu aveau vârsta cuprinsă între 15 și 60 de ani și prezentau simptome de mâncărimi ale scalpului, căderea părului și plăci uscate albicioase cu cruste și fisuri. Aceștia au fost împărțiți în două grupuri.

Un grup a fost instruit să aplice miere (90%) diluată cu apă caldă (10%) pe leziunile scalpului și să maseze pielea 2-3 minute. Mierea a fost lăsată apoi să acționeze timp de 3 ore, după care pielea capului a fost clătită cu apă călduță.

Acest tratament a durat 4 săptămâni, timp în care cercetătorii au urmărit evoluția pacienților, consemnând toate modificările care au apărut la nivelul simptomelor prezentate la înceoutul studiului.

După 1-2 săptămâni, rezultatele au fost remarcabile:

Mâncărimile și descuamarea pielii au dispărut într-o săptămână. Leziunile pielii au fost vindecate complet și au dispărut după 2 săptămâni. Mai mult decât atât, a fost ameliorată și problema căderii părului.

Studiul a fost continuat pe o durată de 6 luni, pentru a preveni recidivarea bolii. Pacienții care au folosit miere în prima fază a studiului au fost împărțiți din nou în două grupuri. Un grup a aplicat miere o dată pe săptămână, iar celălalt grup nu a urmat acest tratament.

După 6 luni, rezultatele au fost din nou remarcabile:

La pacienții care nu au continuat aplicațiile cu miere leziunile au reapărut la 2-4 luni după încetarea tratamentului. Dermatita serboreică nu a recidivat la pacienții care au aplicat miere o dată pe săptămână.

Autorii acestui studiu au concluzionat că mierea naturală poate îmbunătăți dramatic dermatita seboreică și căderea părului asociată, și preveni recidivarea bolii prin aplicarea ei săptămânală.

Cum funcționează mierea

Atât mătreața, cât și dermatita seboreică sunt cauzate de anumiți patogeni naturali ai pielii, secretați în exces, precum dermatofitele. Nu ar trebuie deloc să ne mire că mierea poate trata cu succes afecțiunile pielii, deoarece acest ingredient natural este un agent antibacterian puternic. Are de asemenea efecte reparatoare asupra rănilor, regeneratoare și antiinflamatoare, prin care ajută la tratarea cu succes a afecțiunilor pielii cauzate de diverși patogeni.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/honey-heals-chronic-dandruff-scaly-itchy-scalp-seborrheic-dermatitis

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.